Лалатовић: Волео бих да се са Војводином растанем уз победу

Још једна фудбалска суперлигашка сезона сутра се завршава.
nenad lalatovic, J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/Ненад Лалатовић

Нови-стари првак је Црвена звезда, у квалификације за европски Куп конференције иду Партизан, Војводина и Чукарички, а тек дуели последњег кола одредиће које две екипе ће да се придруже Бачкој, Мачви, Златибору и Инђији у селдиби у нижи степен такмичења. На новосадском стадиону “Карађорђе” на програму је градски дерби између Пролетера и Воше, обе екипе моћи ће у њему да заиграју потпуно растерећено, а за очекивати је да ће тренери Секула Рашиован и Ненад Лалатовић указати шансу младићима пред којима је будућност и на које, у перспективи, два клуба тек рачунају.

- Волео бих да се са Војводином растанем уз победу, али то у овом тренутку није толико битно - рекао је тренер Ненад Лалатовић, који неће продужити уговор с црвено-белима и којем ће овај дуел бити опроштај од новосадског клуба. - Много ми је важније да се захвалим играчима на две прелепе године у Војводини, током којих смо остварили сјајне резултате, исписали историју и донели трофеј  Купа у Нови Сад. Мој други мандат у Војводини био је успешан као и први и због тога бих волео да победимо Пролетер и останемо на трећем месту, пошто имамо бољи међусобни скор с Чукаричким.

Лалатовић је најавио и да неки од стандардних играча неће наступити у одмеравању снага с Пролетером.


Могући састав

Заиста је тешко прогнозирати у којој постави ће Војводина истрчати на терен. Више је фудбалера на које тренер Лалатовић неће моћи да рачуна, па неће бити немогуће уколико на травњак “Карађорђа” истрчи следећа екипа: Н. Симић (Тороман), Бјековић, Максимовић, Ковачевић, Деветак, Топић, Милетић, Вукадиновић (Новевски), Зукић, В. Симић, Мркаић.


- Опростио сам се већ с неким играчима, јер онима којима истичу уговори већ сам дао слободно. Ту пре свих мислим на Дринчића, који је много дао клубу, а ту су и Бралић и Саничанин, који су, по мом мишљењу, заслужили да се поприча с њима о новој сарадњи. С друге стране, знам који је циљ Војводине, жеља је да се форсирају млади фудбалери, о чему сам причао и са, нажалост, сада покојним спортским директором Миланом Косановићем. И ја сам апсолутно за то, али, с друге стране, не може у једном тиму бити 11 младих играча. Може да их буде највише четири - пет, јер не могу  физички да буду спремни за сениорски ниво фудбала одмах по изласку из омладинског погона.

Лалатовић је предложио управи да Лука, син Милана Косановића, добија клупску стипендију до своје 18. године.

- На тренинг у понедељак дошао је Косановићев син, који је био јако везан за оца. Они се нису много раздвајали, долазио је практично на сваки наш тренинг, познаје све играче и био је то јако емотиван сусрет за све нас. Сви знамо да је Косан дао много нашем фудбалу, репрезентацији, али највише Војводини и због тога сам дао тај мали предлог. Не знам да ли ће га прихватити или не, али сматрам да Лука заслужује да добије стипендијски уговор у вредности од макар 500 евра до своје 18 године, због свега оног што је његов отац учинио за овај клуб. То би био прелеп и несвакидашњи гест управе, који би много значио њему и његовој породици. Да могу, сутра бих га позвао и дао му стипендијски уговор, да ради било шта, да буде ту, у клубу ком је његов отац дао сво своје знање. Косан је тако нешто апсолутно заслужио – рекао је Лалатовић.

Утакмица почиње сутра у 18.30 часова, а правду ће делити Ђорђе Максимовић из Инђије.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести