Куп МФС Бечеј: Градиштанци освојили трофеј

Подручни лигаш Војводина из Бачког Градишта декласирала је војвођанског лигаша Младост из Турије у финалу купа на територији МФС Бечеј  резултатом 5:0, па је Славиша Тешановић у име Савеза уручио пехар капитену Воше Бојану Билбији.
Vojvodina Backo Gradiste
Фото: Екипа Војводине из Бачког Градишта с победничким пехаром

Војводина – Младост (Т) 5:0 (2:0)

БАЧКО ГРАДИШТЕ: Игралиште у СРЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“, гледалаца: 100. Судија: Тешановић (Србобран). Стрелци: Марјанов у 30, 41. и 85, Бубања у 78. и Н. Кудрић у 82. минуту за Војводину.

ВОЈВОДИНА: Милованов 7,5, Бечановић 7,5, Д. Кудрић 7,5, Билбија 7,5, М. Михајловић 7, Икрашев 7, Јанковић 8, Пеленгић 7 (од 62 Бубања 7), В. Михајловић 8 (од 68 Ердељан -),  Марјанов 9, Н. Кудрић 8.

МЛАДОСТ:  Ађански 5, Икрашев 5 (од 80. Балинт -), Савин 5, Козомора 5 (од 58. Алексијевић 5), Јелић 5, Адамовић 5, Комленић 5, Бановић 5, Гашић 5 (од 46. Шијачић 5), Срданов 5, Мудрински 5.

Почетак утакмице није наговештавао овакав исход. Давид Мудрински је у 22. минуту са петерца шутирао крај гола, а пет минута касније голман домаћих Исидор Милованов је одбранио шут истог играча са осам метара. Све се окренуло у 30. минуту. Александар Марјанов је прихватио лопту на двадесетак метара укосо с десене стране, повео је ка средини пар метара и када је изборио повољну позицију за шут, опалио по лопти која се зарила у горњем десном углу  Ађанског. У 37. минуту је исти играч покушао волејом, али је сада чувар мреже гостију био на месту. Међутим у 41. минуту је поново морао да вади лопту из мреже. Владимир Михајловић је маестрално проиграо Марјанова у празан простор, овај утрчао и из трка погодио ближи угао.

Фото: Екипа Војводине из Бачког Градишта с победничким пехаром

Био је то дан Александра Марјанова, који је у 78. минуту центрирао из угла, а Бубања је главом скренуо лопту у мрежу. У 82. минуту је Марјанов имао отворен пута ка голу гостију, али је проиграо Ненада Кудрића, који је закуцао за 4:0. А онда је Марјанов у 85. минуту крунисао добру игру саиграча и својим трећим голом поставио коначан резултат.

В. Јанков

EUR/RSD 118.0719
Најновије вести