Кабел спремно чека наставак првенства: „Дечији вртић“ обећава много

НОВИ САД: Већ неко време екипа Кабела је пракично филијала ФК Војводина, тим састављен од млађаних фудбалера новосадског суперлигаша, који се припремају за будуће изазове.
fk kabeb
Фото: J. Grlić

Такође, и у стручном штабу су тренери који имају уговоре са Војводином и који су будућност црвено–беле породице. Шеф стручног штаба је Немања Кртолица, а поред Мирослава Смајића и кондиционалног тренера Дејана Чокорила од недавно са фудбалерима Кабела раде и Секула Рашиован и тренер голмана Душан Бројчин, који је заменио Сашу Тодића (нашао ангажман у Кувајту).

Већину играча чине фудбалери који су везани са неком врстом уговора са црвено – белима.

– Клуб је конципиран тако да помогне млађим играчима да се афирмишу, да стекну искуства и да се што пре особе да понесу црвено–бели дрес Војводине – казао је шеф стручног штаба Кабела Немања Кртолица. – Ту је и неколико старијих фудбалера, али наше опредељење је да шансу дамо младима, тако да ћемо утакмице почињати са чак деветорицом бонус фудбалера. Амбиције постоје, а то је да се догледно време вратимо у Прву лигу Србије. Можда не у овом првенству, пошто смо много бодовно заостали иза водећих клубова – Радничког из Сомбора и Текстилца из Оџака.


Састав

У пролећном делу првенства које почиње у суботу боје Кабела браниће: Тороман, Нијемчевић, Батос,  Богдановић, Вујошевић, Новаковић, Апостоловски, Поповић, Пауновић,  Дробоњак, Петровић, Кокановић, Миланов, Кљајић, Лучић, Абаџија, Павковић, Ракић, Керкез, Клисура и још неколико млађаних фудбалера.


Фудбалери Кабела припреме су почели у јануару, углавном су радили на теренима Спортског центра „Вујадин Бошков“ у Ветернику, а одиграли су и неколико контролних мечева, и то против много квалитетних противника. Ремизирали су са екипом рада и Борца из Шајкаша (1:1), изгубили су од филијале Црвене звезде Графичара (3:1), као и у генералци у Зрењанину од Радничког (2:3).

– Без обзира на то што ћемо имати најмлађу екипу у Лиги очекујем добре партије – тврди Кртолица. – Све су то млади школовани фудбалери, који ће из кола у коло играти све боље и квалитетније, а управо је и циљ да младићи стекну искуство. У сваком случају крај Штранда играће се леп и офанзивни фудбал.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести