Иванчић саопштио списак за Бразил, нема Коцића

БЕОГРАД: Селектор футсал репрезентације Србије Горан Иванчић саопштио је списак играча за пријатељске утакмице против Бразила у Нишу и Београду.
ivancic, tanjug tvalic
Фото: Goran Ivančić, foto: Tanjug/Tanja Valić

На списку од 15 играча нема најбољег српског футсалера Младена Коцића због несугласица са селектором.

Голмани: Миодраг Аксентијевић (Тјумен), Алекса Антонић (Економац) и Владан Кољајић (Економац).

Играчи: Страхиња Петров (ФОН), Верољуб Вукадиновић (Калча), Марко Радовановић (Славија Праг), Денис Рамић (Литија), Милош Симић (Халадаш), Стефан Ракић (Империјал), Драган Томић (Бејрут), Марко Пршић (Славија Праг), Јован Лазаревић (Мостар), Владан Весић (Мостар), Слободан Рајчевић (Бејрут) и Никола Матијевић (Економац).

Србија чека Бразил у Нишу 10. априла, а два дана касније у београдској дворани "Александар Николић", уз популарне цене улазница од 100 и 200 динара.

Фото: Bojan Pavićević i Goran Ivančić, foto: Tanjug/Tanja Valić
Иванчић: Бразил прави тест; Павићевић: Први пут у историји..

Селектор футсал репрезентације Србије Горан Иванчић рекао је да су пријатељски мечеви против Бразила у Нишу и Београду прилика да види где се његов тим налази у овом тренутку.

"Ово је сјајна прилика да видимо најбоље светске играче у насој земљи. Бразил је увек има врхунску екипу, сјајне индивидуалце, а сад су и тактички на највишем нивоу. Добили су Португалију 10:1 у две утакмице и Шпанији нанели први пораз после 13 година њиховом терену, све што бих даље рекао је сувишно", рекао је Иванчић на конференцији за новинаре у просторијама ФСС на Теразијама.

Он је додао да верује да ће публика уживати у сјајном амбијенту.

"Бразил је далеко квалитетнија екипа од нас, нећемо да се лажемо. Ипак, можемо много да Научимо и видимо неке ствари, верујем да ћемо бити јачи после ове две утакмице. Играли смо већ са најјацим селекција ма и то надигравали се, али ово је корак више".

Селектор се осврнуо и на изостанак најбољег футсалера Младена Коцића због међусобних несугласица.

"Имали смо проблеме, не бих ширио причу превише. Однос према тиму треба да буде у првом плану, а не појединац. Одлука је била тешка, није једноставно, али за сада је тако".

Координатор за футсал у ФС Србије Бојан Павићевић истиче да ће први пут у историји Бразилци да гостују на овим просторима.

"Више пута смо преговарали са Бразилцима, јако пуно новца је требало, а ситуација је таква да имају вероватно најбољи тим икада. Моменат је такав да је продужен УЕФА термин, они долазе на турнеју у Европу и за мало новца смо успели да их доведемо. Надам се да ће гледаоци да уживају у спектаклу", поручио је Павићевић.

Некадашњи капитен "орлова" присетио се како је као играч са "орловима" гостовао у Бразилу.

"Два пута смо били у Бразилу и играли укупно четири утакмице. Имао сам срећу да чувам најбољег фудбалера света Фалкаа. Остало ми је у сећању да када смо долазили у халу и излазили на терен ујутру у девет сати, да је два сата пре меча већ било 10.000 гледалаца. Толико се воли футсал у Бразилу", закључио је он.

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести