Фудбалери Војводине у Угљевику играју тренинг-утакмицу с екипом Звијезде

Допутовала је екипа Војводине у Етно-село Станишићи у Босни и Херцеговини бројнија за једно име. Уговор на две године с црвено-белима потписао је Лазар Ђорђевић (25), младић који је дужи низ година хлеб зарађивао играјући фудбал у Словачкој.
vosa
Фото: Dnevnik.rs

Тамо је био члан најпре Кошица, а потом и тима Подбрезова, с којим му је уговор истекао крајем јуна. Како је шефу стручног штаба Новосађана Александру Веселиновићу било важно да попуни празнину на позицији централних бекова насталу непланираним одласцима Александра Радовановића и Марка Гајића у иностранство, руководство клуба постигло је споразум са Ђорђевићем и он се одмах ставио на располагање екипи и тренерима.

„Тренирао сам индивидуално током паузе, тако да сам стигао у солидној физичкој спреми“, нагласио је овај рођени Врањанац.

„Наравно, није исто када вежбате сами у односу на тренинге с екипом, али верујем да ћу се веома брзо уклопити међу остале играче. По истеку уговора с Подбрезовом, имао сам понуде из Грузије и Украјине, а онда ми је стигао и позив из Војводине. Размислио сам о свему и сигуран сам да нисам направио грешку, јер позив црвено-белих је један од оних који се не одбијају.“

Ђорђевић је у Србији једино наступао за тим Палилулца из Београда, пре него што је отишао у Словачку. Нема, дакле, искуство играња у Суперлиги Србије, али га то не плаши.

„Видим да је конкуренција за тим велика, али сам дошао да се борим и трудим да изборим статус првотимца, а да онда, у наредном првенству, остваримо што боље резултате. Нисам до сада играо у Суперлиги, али чврсто верујем да ћу својим партијама допринети да Војводина оствари амбиције“, додао је Ђорђевић.

У послеподневним сатима очекиван је долазак још једног новајлије. Реч је о Дамиру Зломислићу (27, 193 цм), задњем везном играчу, који у Вошу стиже из редова Широког бријега, члана Премијерлиге БиХ. Он је потписао уговор такође на две године, чиме ће, како се очекује, бити надомештен одлазак Марка Путинчанина у редове Олимпије из Љубљане. Реч је о фудбалеру који је наступао у више клубова из БиХ, Румуније, Турске и Белорусије. Постоји, такође, могућност да уз њега нови играч новосадског суперлигаша постане и један леви бек, али о његовом имену нико није желео ништа конкретније да каже. 

Јуче су фудбалери Војводине одрадили два тренинга на одличном терену у Етно-селу Станишићи, а већ данас их очекује тренинг утакмица с екипом Звијезде из Бијељине, новим премијерлигашем БиХ. Овај дуел биће одигран на стадиону у Угљевику, тридесетак километара удаљеном од Станишића, на којем ће Звијезда наступати у следећој сезони. Тренер ове екипе је Милан Ђуричић, некадашњи учитељ фудбалера Војводине, који је Новосађанима уступио  термине за тренинге и који је одувек имао посебно емотиван однос према „старој дами“ српског фудбала. Почетак данашњег сусрета заказан је за 17.30 часова.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.4684
Најновије вести