ФК Партизан: Стадион правоснажно наше власништво 

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Партизан саопштио је, да је од данас, стадион у Хумској правоснажно остао у својини ЈСД Партизан.
partizan, fk partizan
Фото: FK Partizan

Како се наводи, пресудом Апелационог суда у Београду преиначена је пресуда Вишег суда у Београду од 7. септембра 2017. године и одбијени као неосновани сви тужбени захтеви тужиоца.

"Након вишегодишњег сложеног и правнички изузетно захтевног судског спора, који је започет тужбом против ЈСД Партизан тадашњњег министра војног Драгана Шутановца и носилаца бивше власти, заједничким преданим и самопрегорним радом нашег Правног тима, Управе ФК Партизан и Управе ЈСД Партизан, извојевана је велика историјска правна победа", наводи се у саопштењу црно-белих.

Подсећа се, да је Управа ФК Партизан, као један од својих основних циљева, 24. октобра 2016. године на Ванредној изборној скупштини прокламовала тријумф у овом сложеном правном поступку и повратак угрожене својине над стадионом.

"Борећи се да, како је то одавно успостављено, буде правде па макар пропао свет, знајући да су закон и правда на нашој страни, сигурни да они пређашњи у својим нечасним намерама нису могли угрозити правну државу, успели смо да поколењима иза нас оставимо у аманет својину над свим објектима који су, Уговором о преносу права коришћења на напокретностима у друштвеној својини без накнаде, 19. априла 1990. године пренети на ЈСД Партизан".

"Управни одбор ФК Партизан изражава посебну захвалност за разумевање и подршку овим нашим свеукупним настојањима актуелним репрезентима државне власти, чији је допринос овом историјском моменту, немерљив", наводе из Партизана.

Petar
21.01.2019 • 17:00
Kratko ce biti slavlje. Sad nastupa POREZ
lala stari
22.01.2019 • 06:13
AČIJI JE STADION FK VOJVODINE(kome ste dali ono što nije vaše?)
EUR/RSD 117.5463
Најновије вести