Драган Милошевић: Гвоздена дисциплина кључна

Драган Милошевић, бивши тренер Младости из Бачког Јарка, Радничког (СМ) и беочинског Цемента, тренутно је у Берлину, где је ангажован у омладинском погону једног петолигаша. Радни стаж је заокружио као официр Жандармерије, поборник је гвоздене дисциплине и наглашава да је кључна у новонасталој ситуацији.
e
Фото: М. Менићанин

- Апелујем на спортисте да буду позитиван пример понашања по препорукама лекара. Чувајући себе, чувају друге, нарочито блиске особе из свог окружења. Ником није лако у овој ситуацији, али брже ћемо је пребродити уколико будемо дисциплиновани и друштвено одговорни. Сви морају да схвате да је у току борба за људске животе – јасан је Драган Милошевић.

Тешко му је без фудбала, али држи га нада да принудна пауза неће дуго трајати. Од центра Берлина је удаљен 20 минута вожње и прати развој ситуације.

- Није уведен полицијски час, али затворени су ресторани, тржни центри и спортски објекти. Олакшавајућа околност је да имам двориште, па могу да тренирам и уживам у пролећном сунцу. Планирао сам да се вратим у Нови Сад, где су ми обојица синова, али нисам успео да кренем пре затварања граница, па сам остао у Берлину са супругом Тањом.

Неизвесно је шта ће бити са првенствима и када ће играчи поново бити у прилици да на терену доказују вредност. -У Немачкој је потекла иницијатива да се на основу досадашњих резултата прогласе прваци и учесници еврокупова, а да из лига нико не испада. У Бундеслиги су сви подржали ову идеју, изузев челника минхенског Бајерна, водећег на табели, па је идеја остала без реализације. Првобитна одлука да се све спортске активности замрзну до 3. априла је продужена и трајаће до 30. априла. 

Током 1999. године ванредно стање је прегрмео као центарфор Радничког из Ковина. Сећа се жестоке борбе за пласман међу српсколигаше и измаклог првог места.

- У Ковину смо победили Будућност из Банатског Двора (3:0) и запосели лидерску позицију, са бодом више од њих и Задругара из Лазарева. Викенд пре проглашења ванредног стања ремизирали смо у Опову, док су конкуренти победили. Склизнули смо на трећу позицију, а касније је донета одлука да је тренутни пласман и коначан. Две водеће екипе су извадиле српсколигашку визу.       

Највећи тренерски успех остварио је на кормилу Младости из Бачког Јарка. Са плаво-белима је изборио пласман у Српску лигу Војводина, а 8. јуна 2016. године ниску успеха је употпунио освајањем Купа ФС Војводине.

- За Младост ме везују посебне емоције, можда нам се једног дана поново укрсте путеви, јер Јарачани имају капацитет и заслужују да играју виши ранг од војвођанског југа‘. Период проведен у Немачкој ми је помогао са аспекта стицања нових искустава. Планирам да овде приведем крају сезону, а да на лето размотрим пар опција за наставак каријере. Није искључено да се вратим у Нови Сад – поручио је Драган Милошевић.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.5757
Најновије вести