Данас представљање нових чланова ФК Војводина

По повратку са припрема на Златибору, фудбалери Војводине данас настављају с радом, а клуб ће уприличити промоцију новог тренера и играча који су дошли у овом прелазном року.
Nened Lalatović, novi-stari trener Vojvodine Foto: FK Vojvodina/arhiva
Фото: Ненед Лалатовић, нови-стари тренер Војводине Фото: ФК Војводина/архива

После дана и по одмора по повратку са припрема на Златибору, фудбалери Војводине данас настављају с радом. Тренинг је предвиђен за 18.30 часова, а претходно ће клуб уприличити промоцију новог тренера и играча који су дошли у овом прелазном року. То значи да ће пред новинаре изаћи шеф стручног штаба Ненад Лалатовић и играчи Никола Дринчић (стигао из нишког Радничког), Петар Бојић (Младост, Лучани), Немања Вучић (Земун), Марко Ђуришић (Динамо, Врање) и Јован Кокир (Партизан), мада постоје реалне шансе да буду представљени и још двојица или тројица новајлија.

Новосађани су решили да озбиљно појачају практично све линије тима и да, с њиховим ангажманом, потпуно реална постане приче о повратку црвено-белих у врх српског фудбала, где их није било у последње две сезоне. Како смо сазнали из добро обавештених извора, није далеко од реалности то да уговоре с Вошом потпишу левоноги штопер Никола Васиљевић (27), чији последњи клуб је био белоруски БАТЕ Борисов, а претходно је носио дресове јапанске Токушиме Вортис, Пандурија из Румуније, ОФК Београда и матичне Колубаре из Лазаревца, односно деснокрилни фудбалер Мачве из Шапца Миодраг Гемовић (24). Ова двојица играча по укусу су Ненада Лалатовића, који би волео да их види у новом тиму Војводине, а остало је да данас сазнамо да ли је реална прича о њиховом доласку у Нови Сад.

Поред Васиљевића и Гемовића, у игри је долазак још једног нападача из домаћег фудбала и видећемо и то да ли је спортски директор Никола Лазетић, а уз њега и управа клуба, вољна да испуни и ту жељу новог тренера.


Никола Гајић узео папире

Млади нападач Никола Гајић (21), није међу фудбалерима на које у Војводини рачунају за нову сезону. Он је пре два дана узео папире и постао је слободан играч, како сазнајемо да има неколико клубова који би га радо видели у својим редовима и остаје да се види где ће наставити каријеру.

Стиже и Ђурић

Војводина  жели да ојача и одбрамбену линију, на мети Новосађана је штопер Чукаричког Ђорђе Ђурић (27), коме је истекао уговор са „брђанима”.


- Шта год да се по том питању догоди, данас планирамо да одрадимо један, а сутра још два тренинга - рекао је Ненад Лалатовић. - Сутра ћемо одредити и списак путника који ће ићи на други део припремама у Терме Чатеж у Словенији, а план је да поведемо 22 играча и тројицу голмана. Тамо нас очекује шест контролних утакмица, с тим да желимо да 11. јула имамо генералну пробу и још увек тражимо јаког ривала за тај сусрет.

Како смо сазнали, мада то још увек није потврђено, могуће је да новосадски тим 3. јула игра са Копром, 5. јула са Триглавом, 7. јула са екипом Кршког, а 10. јула ривал би могла да му буде Горица. Буде ли заиста тако, тражи се супарник за 8. и 11. јул, а дан касније експедиција Војводине враћа се у Нови Сад и ту ће дочекати првенствену премијеру с Мачвом из Шапца.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.5950
Најновије вести