Бинић: Партизан прешао све границе...

БЕОГРАД: Некадашњи Комесар за регуларност такмичења ФСС Драгиша Бинић реаговао је на саопштење Партизана на тему суђења у Суперлиги и поручио црно-белима да прво среде своје двориште.
binic
Фото: Printscreen

"Као неко ко је дуже време био на врло одговорној функцији у ФСС осећам потребу и одговорност да после свега што се дешава у нашем фудбалу у последње време изнесем одређења мишељења и закључке. Гледао сам оба меча вечитих ривала овог викенда преко ТВ екрана и могу да кажем је за чист пенал оштећена Црвена звезда у Крушевцу, а у Хумској Партизан за пенал који није постојао, али је после Вождовац оштећен за два једанаестерца која нису досуђена", истакао је Бинић.

Како истиче, суштина је следећа:

"Партизан је прешао све границе дозвољеног, одавно је искочио ван граница спортског понашања и ФСС мора конкретним акцијама заштити такмичења.И мени је мука више да слушам те приче о наводним грешкама, а сада и жалбама УЕФА. То је само подизање прашине и замајавање јавности. Погледајте како се понашају Владимир Вулетић и Жељко Пантић! Тој лажној пропаганди нема краја очигледно. Па исти ти који наводно данас пишу УЕФА, сада се жале на то како их дискриминише Савез, када их казни УЕФА причају како их дискриминише европска кућа фудбала. Класични лицемери. Они су увек и у свему жртве, некад Савеза, некада УЕФА, само у зависности од тога колико и на ком пољу су неуспешни".

Бинић наводи да је довољно само погледати ситуацију на претходном вечитом дербију.

"На дербију се најприземније вређа председник ФСС и председник државе Вучић. Упитан да то прокоментарише, први човек ФК Партизан каже “па ту су навијачи, то је нормална ствар која се дешава на трибинама”!? И шта он тиме постиже? На тај начин индиректно позива навијаче да наставе са увредама и вређањима, охрабрује говор мржње на трибинама и то не само на адресу председника ФСС већ и председника државе. А шта су чињенице? Да је Партизан већ трећу годину у низу нема тим који је конкурентан за титутлу, као ни руководство споснобно да направи такву екипу. Где су сада на табели? Али су зато шампиони да се направи вештачка тензија, да се манипулише, спинује, ма све да се уради само да они нису криви", каже он.

Такође, како каже Бинић, јавност треба да зна да УЕФА комуницира само са савезима, а не са клубовима и да је и са те стране прича коју потурају из Хумске апсолутно лажна. Само траже начин да смисле алиби, али и припреме терен за неке будуће утакмице.

"Они су до сада већ толико причали и писали о суђењу да више апсолутно ни један судија не може да им одсуди меч, а да не размишља о томе да ли ће га прогласити лоповом. То је дошло дотле да њихови навијачи одлазе на врата судијама и то треба зауставити. А епилог свега је да када им дођу битне утакмице судије под толиким притиском направе пропуст у њихову корист као што је било у прошлом дербију.

"Да не причамо о томе да се дешава да судије буквално моле да не суде Партизану, зато што су свесни да свака грешка може скупо да их кошта. Осуде и линч у јавности које се завршавају најгорим могућим вербалиним нападима на сваком кораку и питање је момента када ће и физички бити угрожени. На терену и ван њега. Да не причамо кроз какав пакао пролази њихове породице".

На крају Бинић има поруку за руководство клуба из Хумске.

"Због личне неспособности жртвују име великог клуба као што је Партизан којег нису достојни ни на један начин. Штитећи себе праве од Партизана жртву. По њима сви мрзе Партизан, од УЕФА, преко Савеза, до ривала… А они, ето дивни и поштени. Треба да се погледају у очи и почисте своје двориште. ФСС не би више смео да им буде полигон за замајавање овог народа", поручио је Бинић.

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести