Играће и девојчице на Турниру

Последњих неколико година на нашем турниру играју и девојчице, и то у конкуренцији дечака, наравно имају попуст према “интерним пропозицијама” и две године старије.
Devojcice na Dnevnikovom turniru/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/ Утакмице девојчица увек привлаче пажњу

И ове године  полазнице женске школе фудбала Војводине најавиле су учешће и то са две екипе, а како кажу волеле би да снаге одмере и са другим женским екипама.  Иначе како се приближава почетак  56. „Дневниковог” турнира у малом фудбалу тако је и интересовање за учешће све веће, а као и сваке године екипе у чекају последњи час, али по најавама учествоваће већи број тимова него прошле године. 

Према плану који смо направили у сарадњи са СПЦ Војводина, прве утакмице требале су да се играју 22. децембра (субота), међутим због заузетости сале у Спенсу, ћемо померити за један дан. Дакле, први мечеви играће се 23. децембра, а завршница је планирана за 10. јануар.

Играће се као и ранијих година у пет конкуренција, што значи да ни ове године нисмо уврстили у такмичење ветеране, јер експеримент са старијим фудбалерима није донео очекивано интересовање. Пропозиције остају исте, играће се с пет играча у пољу и голманом, а једну екипу сачињавају 10 фудбалера. За сваку утакмицу тимови могу да мењајуи састави, али један фудбалер може да наступи само за једну екипу, без обзира на конкуренцију.

Играће сениори, кадети (2002. годиште и млађи), пионири (2004. и млађи), млађи пионири (2006. и млађи) и петлићи (2008. и млађи).Котизација је као и прошле године за сениорске екипе, док ће млађе категорије имати попуст. Сенорске екипе ће учешће плаћати 10.000 динара, кадети 9.000, пионири 8.000, млађи пионири 7.000 и петлиће 5.000 динара. 

Планирамо да првопласираном тиму припадне 400.000 динара (ако се буде пријавило близу 100 екипа у свим категоријама), а биће награђене и другопласирани и трећепласирани, док ћемо у млађим категоријама делити робне награде и одличја.

Пријаве за турнир примамо радним даном у просторијама Спортске рубрике „Дневника” (Булевар ослобођења 81, први спрат, соба 14) од 10 до 14 часова, као и на жиро рачун КМФ „Блок” 340 - 11011777 - 83, с назнаком за „Дневников” турнир и именом екипе. Информације се могу добити на телефон : 021/480 - 6827, али и на фејсбук страници “Дневников турнир”.  

Г. К.

EUR/RSD 117.9384
Најновије вести