Вулин: Вучић показао шта значи снага појединца у политици

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић показао шта значи снага појединца у политици, захваљујући којој је Србија данас поштована и цењена у свету.
vulin
Фото: Танјуг (видео)

"Србија је фактор стабилности на Балкану, јер има председника кога људи поштују. Имао сам прилику да присуствујем састанцима председника и у Бриселу и у Москви, код оних који га сматрају пријатељем и не баш тако, али сви га доживљавају са великим искреним поштовањем које се заслужује", рекао је Вулин на ТВ Хепи.

Говорећи о заједничкој седници влада Србије и Мађарске, Вулин је оценио да је Споразум о стратешком партнерству између две земље веома значајан.

"Имали смо историју сукоба са Мађарском, а сада смо захваљујући личним односима председника Вучића и премијера Мађарске Виктора Орбана у историјском смислу на највишем степену односа између наша два народа. То говори колико је важна мисија појединаца у политици“, рекао је Вулин.

Истакао је да Мађарска, када су у питању евроинтеграције Србије, увек без компромиса и храбро подржава ставове наше земље, наглашавајући да смо ми држава без које нема стабилности на Балкану.

Министар је навео да је са мађарским колегом Шандором Пинтером потписао Споразум о мешовитим полицијским патролама на мађарско-српској граници и изразио уверење да ће такав споразум бити убрзо постигнут и када је реч о македонско - српској граници.

"Без заједничке борбе читавог региона, а пре свега мислим на Мађарску и Србију нема начина да се заштитимо. Сваки мигрант који не уђе у Србију, је мигрант мање у Бечу, али и у Београду. То морамо заједно да радимо и да се боримо. Мигранти када чују да је граница чврста, не иду преко тог простора, већ на друго место“, навео је Вулин.

Он је подсетио да је Србија од 2015. године до данас добила бројне похвале за одлично управљање мигрантском кризом и да му је изузетна част што се налази на челу те радне групе.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести