Вулин: Срби не смеју престати да траже правду

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин је поводом 19 година од напада на аутобус "Ниш експреса" у Ливадицама код Подујева изјавио да тамо где Срби немају своје судије, своје тужиоце, своје полицајце за њих нема правде.
vulin
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

На данашњи дан у месту Ливадица Фљорим Ејупи је убио двогодишњег Данила Цокића и његову трудну мајку и са њима још десет Срба. Да га Ејупи и шиптарски терористи нису убили пре 19 година Данило Цокић би био велики момак, школовао би се и заљубио. Да 1999. нису бомбардовали Србију, на Косову и Метохији би данас живело 250.000 сада протераних Срба и са њима њихова деца, изјавио је Вулин.

Он је навео да је Ејупи осуђен и брзо ослобођен, а да душе убијених Срба нису пронашле мир.

Када за мртве нема мира ни правде, онда ни живи не могу да наставе са животом, истакао је Вулин.

Према његовим речима, да је Данило Цокић био било које друге нације, а не српске, међународна заједница не би престала да тражи његовог убицу.

Пошто је Данило био Србин, свет ћути и тражи начин да заштити његовог убицу. Шиптари Ејупија сматрају херојем, убио је дванаесторо Срба, трудну жену, двогодишњег дечака. Од њих не можемо очекивати правду али не смемо престати да је тражимо, указао је министар.

Он је поручио да "где Срби немају своје судије, своје тужиоце, своје полицајце тамо за њих нема правде, то никада не смемо да заборавимо".

EUR/RSD 117.5860
Најновије вести