Вулин: Нема четврте Југославије, Курти не разуме

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин одговрио је вечерас Аљбину Куртију да председник Србије не прави никакву "четврту Југославију", да је "мини Шенген" цивилизацијска понуда за напредак и развој.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/MO, arhiva

"Курти каже да је идеја председника Вучића "четврта Југославија". Да је тако Курти би је и прихватио. У Југославији Шиптари су добили оно што ни данас немају у Албанији, уређену земљу у којој су имали права већине иако су били апсолутна мањина", изјавио је Вулин одговарајући Куртију који је рекао да је балкански "мини Шенген" српска намера да формира четврту Југославију и да таква идеја представља опасност.

Вулин је истакао да би за "четврту Југославију" Срби морали Шиптарима опет да поклоне аутономију.

"Да их упишу у народе победнике Другог светског рата, да им опросте злочине балиста, да забораве терористичка убиства, да им не наплаћују порезе, струју, комуналије, да им преко пасоша Србије обезбеде безвизни режим са Европском унијом што неће да ураде ни земље ЕУ које су признале лажну државу Косово. Европа се ипак више плаши шиптарске нарко мафије него што се радује досељавању Шиптара", рекао је Вулин.

Председник Вучић не прави никакву Југославију а "мини Шенген" је цивилизацијска понуда за напредак и развој, истакао је Вулин.

"Али да би то прихватили и разумели морате бити део цивилизације", поручио је министар.

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести