Вулин: Мушкарац у изолацији напао војника, појачане мере Војске у Ваљеву

Министар одбране Александар Вулин рекао је за РТС да су, по наредби врховног команданта Војске Србије и председника Александра Вучића, појачане мере Војске у Ваљеву, једном од жаришта коронавируса. Додао је да у Крагујевцу један мушкарац напао војника, па је морала да се примени сила.
Vulin
Фото: Танјуг/видео

Александар Вулин је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да се синоћ чуо са Александром Вучићем који је наредио да се у Ваљеву, једном од жаришта коронавируса, појачају мере.

Указао је да Војска Србије обавља огроман посао у време епидемије и додао да је на првом месту обезбеђење и организација живота у просторима одређеним за изолацију.

Напад на војника у Крагујевцу

Према његовим речима, један мушкарац ком је у Крагујевцу одређена изолација напао је војника.

"Он је покушао да побегне из изолације која му је одређена, стргнуо је маску двојици медицинских техничара, можда заразио нашег војника", рекао је Вулин.

Истакао је да је војна полиција реаговала у складу са законом, те је, каже, мушкарац везан и савладан.

"Је л' могуће да сте тако неодговорни? Нападнеш здравственог радника који је ту да спасе живот, срам те било. Наравно да је савладан, суд ће одлучивати о казни. Али извините, у ванредном стању нападнеш војника, па шта очекујеш", упитао је Вулин.

Како ће изгледати простор на Сајму

Када је реч о Сајму, где је војска припремила 3.000 кревета за заражене са најблажим симптомима, Вулин је објаснио да ће поред кревета бити постављене касете за одлагање ствари.

Постојаће, додаје, паравани за приватност, простор у ком ће моћи да се гледа телевизија.

"Јављају се предузећа које хоће да помогну – да донирају пуњаче, телевизоре. Биће то пристојан простор, али ниједан простор за изолацију није хотел. Ми ћемо учинити све да буде пристојно, ту ћемо да се лечимо, а не да уживамо", напомиње министар одбране.

 

Додаје и да је и Војна гимназија адаптирана за пријем људи који требада буду у самоизолацији.

У овом тренутку располажемо са око 1.000 постеља, каже Вулин.

"Добро је у нашем систему што смо флексибилни, брзо препознамо потребу и задовољавамо ту потребу. Кинески лекари задовољни су начином на који радимо, брзином, посебно су задовољни Сајмом. Србија се прилагођава из дана у дан, мења одлуке кад треба", напомиње министар одбране.

(РТС)

Анонимни
26.03.2020 • 23:43
Tako i treba samo oštro
EUR/RSD 117.5725
Најновије вести