Вулин: Kовид болнице у Батајници и Крушевцу у најкраћем року

ПАНЧЕВО: Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је данас поподне да ће војска добијени задатак да изгради још две kовид болнице, на Батајничком друму и надомак Крушевца, извршити у најкраћем могућем року.
aleksandar vulin, Ministarstvo odbrane
Фото: Министарство одбране

"Рашчишћавамо простор, паралелно се раде пројекти, град помаже око дозвола и неопходне документације. Чим то буде готово, војска је спремна и то ће урадити", навео је Вулин за панчевачку локалну телевизију.

Он је додао да се у пројекту води рачуна да се најрационалније уради и да буде на располагању земљи и када прође опасност од ковид инфекције.

Задатак војске је, објашњава Вулин, помоћ лекарима и додаје да је важно да грађани покажу да их поштују и да им помогну тако што ће чувати себе.

Према речима министра, налет вируса сада је опакији и кудикамо опаснији него пре пар месеци, јер напада све узрасте.

"Нама најмлађи пацијент који лежи у Београдској арени има 21 годину, а најстарији 85. Тамо су смештени средње тешки и тешки пацијенти", казао је он.

Упитан да ли је у питању "биолошки рат" преко ковид-19, он није могао да одговори јер, каже, није стручан, али додаје да су АБХО јединице враћене у све јединице војске.

"Да ли је биолошки рат не знам, да ли је могуће водити биолошки рат, да, могуће је. Зато враћамо АБХО јединице (за нуклеарно-хемијско-биолошко обезбеђење)", навео је Вулин и додао да се показало као и да се показује у тешким временима каква су ова, колико је важно имати организован, опремљен и дисциплинован систем.

Вулин је рекао да се од 2012. године наовамо ради на јачању војске Србије те да су резултати видљиви.

"Кинеске беспилотне летелице, затим нови хеликоптери које нисмо набавили од ''86 или ''87. године, још из времена бивше Југославије. Захваљујући војно-техничком споразуму Вучић-Путин, добили смо 10 "БРДМ 2" модернизованих оклопних пешадијских возила. Радимо модернизацију тенка Т-84", истакао је министар и назначио да ће након прве и друге фазе модернизације тенковске јединице Србије бити "раме уз раме" са најбољима на свету.

"Модернизујемо знањем наших инжењера", наводи он.

EUR/RSD 117.5796
Најновије вести