Вулин: КФОР једини гарант безбедности на КиМ

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин у разговору је са председавајућим Војном комитету Европске уније генералом Клаудиом Грацијаном поручио да је за Србију апсолутно неприхватљиво формирање тзв. војске Косова, те да КФОР представља једини гарант безбедности на Косову и Метохији у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности.
vulin_sast_pok
Фото: Танјуг (Видео)

Вулин је рекао и да је КФОР најодговорнији за одржање мира и безбедности и једини је партнер Војске Србије у обезбеђењу административне линије са нашом јужном покрајином.

Министар је подсетио да је, уз очување територијалног интегритета и суверенитета и регионалне сарадње, спољнополитички циљ Србије и чланство у Европској унији, указујући истовремено и на значај ангажовања Министарства одбране и Војске Србије у оквиру Заједничке безбедносне и одбрамбене политике ЕУ.

Посебно наглашавајући добру сарадњу у области учешћа у мултинационалним операцијама, министар Вулин је рекао да Србија тренутно учествује у три мисије и једној операцији ЕУ са 21 припадником и повременим ангажовањем аутономног тима за заштиту бродова, истичући и спремност наше земље да настави са таквим ангажовањем и у наредним годинама.

Данашњем састанку су присуствовали и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, помоћник министра за политику одбране Милан Ранковић и шеф Војног представништва у Мисији Србије при НАТО бригадни генерал Предраг Бандић.

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести