Вулин: Хвала свима, била је част служити војсци, народу, држави

БЕОГРАД: Александар Вулин, који је у протекле четири године обављао функцију министра одбране, захвалио је данас свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије на годинама заједничке службе војсци, држави и народу уз поруку да била част обављати тај посао.
vulin
Фото: mod.gov.rs

Како је саопштено из Министарства одбране, Вулин је навео да је захвалан сваком припаднику посебно и посебно врховном команданту Војске Србије Александру Вучићу на прилици да учествује у обнови и јачању српске војске.

"Историја Србије је историја борбе за слободу, а нема слободне Србије без јаке војске, слободне од наређења и одлука странаца", навео је Вулин.

Додаје да су се заједно борили и изборили да одлуке о војсци доноси само Србија, као и да су изборили за право да брину о Републици Српској и свим Србима где год да живе.

Одато је дужно поштовање ратним командантима, каже Вулин и додаје да је одбијено да се Србија одриче и стиди својих хероја.

"Захваљујући вашој упорности и тврдоглавости, захваљујући личном ангажовању врховног команданта Војске Србије, војска, коју са поносом поздрављам, након завршетка мог служења је јача, опремљенија, обученија и задовољнија него што је била", поручио је.

Вулин је закључио да су након година запуштања Војске, дошле године раста и обнове на понос државе и народа.

Вулин је предложен за новог министра унутрашњих послова у наредној влади, која би данас требало да положи заклетву у парламенту.

EUR/RSD 117.5773
Најновије вести