Вучић: Све о тенку и оклопном возилу - чиста лаж 

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је био изненађен хистеричном кампањом поводом појављивања "тенка" испред Маракане, истичићи да је готово све што је о томе објављено чиста лаж.
1
Фото: Tanjug/ Dimitrije Gol

"Кажу, скупиле се убице да славе Вуковар. Тенк коме је цев заливена, нема мотор, нема било какве везе са Вуковаром, ни са Хрватском, или било којим делом Српске Крајине, или било чиме... Могу да разумем да се то ради у делу хрватске јавности, али у Србији - то не могу", рекао је Вучић.

Он је рекао и да би више волео да је симбол Звезде несто друго, ли да о томе одлучују навијачи и они су изабрали тенк.

Вучић је навео примере и других европских клубова, као сто је ЦСКА који има тенк испред стадиона, или немачки клуб Борусија Дортмунд који такође има тенк као симбол, који још подсећа на прошла времена.

Председник је истакао и да оклопно возило које се вози по граду, а о којем се такође писало свашта, је само надограђени камион Там од иверице, и показао његову слику.

"То је то велико оклопно возило које је нарушило мир у нашој земљи", рекао је иронично Вучић и показао фотографију возила.

Коментаришући то што су навијачи хрватског Динама испред свог стадиона поставили трактор, Вучић каже да за судбину српског народа из Хрватске нема довољно суза ни да се излију Сава и Дунав, али да морамо да идемо даље.

"Три кључна играча у Звезди су Срби Крајишници... Динамо је јак, али можда Партизан и Звезда буду јачи", рекао је Вучић и додао да му је драже да тему пребаци на спортски терен, а да ће Србија да настави да се приближава другим земљама и да их и победује у разним областима.

Он је Партизану пожелео срећу вечерас, како би Београд био један од градова који има два представника у Лиги Европе, јер је то важно за Србију.

EUR/RSD 117.5574
Најновије вести