Вучић са директорком УНЕСКО о сарадњи и наслеђу на КиМ

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић примио је данас генералну директорку Организације Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСКО) Одри Азуле, са којом је разговарао о могућностима за садржајнију сарадњу, као и заштити српског наслеђа на КиМ.
Vučić i Azule/Tanjug/Rade Prelić
Фото: Танјуг/Раде Прелић/Вучић и Одри Азуле

Вучић је рекао да Србија цени активности УНЕСКО у заштити угроженог српског историјског, културног и верског наслеђа на КиМ, јер је то наслеђе целог света, пренела је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Како се наводи, Вучић је подржао напоре генералне директорке Азуле да сачува темељне вредности на којима је заснован рад УНЕСКО, као и да спречи политизацију те организације.

Председник је изразио подршку различитим програмима УНЕСКО у свим областима које та организација покрива, а посебно у области образовања.

Двоје саговорника су се сагласили да је важно спречити негативни утицај модерних технологија на образовање младих генерација.

Генерална директорка Азуле је рекла да је Србија, као члан Извршног савета, велика подршка њеним напорима за реформу УНЕСКО.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести