Вучић разговарао са амбасадоркама НР Кине и Израела

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо и поново изразио захвалност за подршку коју Србија добија од Кине и председника Си Ђинпинга, посебно за помоћ током епидемије корона вируса.
vucic
Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

Председник Вучић се интересовао за резултате кинеских стручњака у развоју вакцине против корона вируса и изразио задовољство њиховим напретком.

Сагласивши се да пројекти на којима Србија и Кина заједно раде, захваљујући међусобном разумевању, као и личном контакту председника Вучића и председника Сија, добро напредују, двоје саговорника су разговарали и о актуелној регионалној ситуацији, посебно о дијалогу Београда и Приштине, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Председник Вучић примио је и у опроштајну посету амбасадорку Државе Израел Алону Фишер Кам и изразио задовољство сталним напретком политичког дијалога и економске сарадње Србије и Израела.

Вучић је истакао да је томе посебно допринело међусобно разумевање и солидарност двају народа, који су кроз историју често делили трагичну судбину, посебно током Другог светског рата.

Председник Србије је израелској амбасадорки захвалио на свему што је током дипломатског мандата у Београду учинила за односе двеју земаља.

Амбасадорка Фишер Кам је рекла да је, током рада у Београду, била сведок изузетног ангажовања председника Вучића на успостављању ближих веза двеју земаља.

Она је поменула иступање на годишњој конференцији AIPAC у Вашингтону, које је, како је рекла, дотакло срца јеврејског народа, као и многа законска решења, које је Србија донела поштујући права јеврејске заједнице.

Двоје саговорника су изразили наду да ће у наредним годинама више израелских инвеститора боље упознати и користити повољне услове за улагање на српском тржишту.

Српски председник и израелска амбасадорка разговарали су и о дијалогу Београда и Приштине.

Председник Вучић је захвалио амбасадорки Фишер Кам на ставу Израела да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије и не призна једнострано проглашену независност Косова, као и на подршци за мирно решавање тог важног питања, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести