Вучић одликовао полицајце са КиМ - Ђурића и Филиповића

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић уручио је данас одликовања капетану Ненаду Ђурићу, суспендованом директору Регионалног директората полиције Митровица Север на КиМ и капетану Александру Филиповићу, који је био на дужности шефа Регионалне оперативе директората полиције Митровица Север.
e
Фото: TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

"Ви сте своју државу послушали, чак и када се са њеним одлукама нисте слагали, урадили оно што вам је срце желело и најчасније сте се понели, када сте били онемогућени у вршењу своје дужности", поручио је Вучић у Председништву Србије.

Истакао је да су они бранили исконске европске вредности, бар онакве какве би требало да буду, а то је и поштовање потписаних међуанародних споразума.

"Хвала вам што сте чували мир, стабилност све ове године, за пркос, за веру, за наду и љубав који се сте показали према српском народу и држави Србији, према Косову и Метохији", поручио је председник Вучић.

Ваша мирна и сталожена, али одлучна акција ни против кога усмерена, која вас је сврстала у ред оних обичних јунака о којима се ретко говори, јете нешто на шта можете да будете поносни стакао је Вучић.

Вучић је Ђурићу уручио Орден заслуга за одбрану и безбедност првог степена који се додељује за натпросечно, узорно и часно извршавање дужности и задатака у областима одбране и безбедности.

Капетану Филиповићу, председник је уручио Златну медаљу за храброст "Милош Обилић", која се додељује за дела у којима је до изражаја дошла лична храброст.

Додели одликовања у Председништву Србије присуствовали су директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и други представници Канцеларије за КиМ, као и чланови породица одликованих полицајаца.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести