Вучић о хрватској набавци Ф16: Неће се догодити

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је да не верује у тврдње хрватских медија да ће Загреб набавити америчке авионе Ф16, и то, како наводе медији, да би “завршили недовршени посао у Бањалуци”.
Epa (Abir Sultan)
Фото: Epa (Abir Sultan)

Ако је неко то озбиљно мислио, рећи ћу да није довољно озбиљан или одговоран да разуме какве би последице такав покушај могао да има, рекао је Вучић новинарима на питање како коментарише писање хрватског Вечерњег листа, иначе блиског властима у Загребу. 

Нагласио је да је он разумео да су то медији писали, а не да је неко од хрватских  званичника то и рекао. 

Вучић је додао да је исто тако чуо и оптужбе да је четник, иако му нико никада није био четник у породици, нити партизан, већ су били “обични преклани Срби, као и много други”.

Чуо сам то од Буља и од оног трећег стручњака, али нисам чуо за овакве тврдње. Ово сам могао да прочитам у хрватској штампи. Мој одговор на то је да се то неће догодити и даље не бих да улазим у објашњења и евентуални осмех и подсмех за такве идеје, рекао је Вучић. 

Одговарајући на то питање, председник РС Милорад Додик рекао је да су празне приче о набавци тих авиона.

Боље би им било да се упуте на политички положај хрватског народа у БиХ, јер је политичка сарадња Срба и Хрвата у БиХ питање очувања идентитета два народа, а да се не баве таквим глупостима, рекао је он.

Једна од таквих је, каже, и тврдња коју је прочитао да је он “смислио” да на дневни ред на дан када је хрватска председница Колинда Грабар Китаровић ишла код Путина стави Декларацију о војној неутралности како би јој отежао дијалог са председником Русије, што, каже, није тачно.

Имамо незавршене послове са Србијом треба да градимо путеве, школе болнице и то чинимо, рекао је Додик и поновио да је приоритетни инфраструктурни пројекат аутопут Бањалука - Београд.

Додао је и да је један незавршен посао који треба БиХ да заврши са Србијом - граница.

Што се тиче границе, на том простору, РС и Србија су на истој страни, рекао је Додик.

EUR/RSD 117.5720
Најновије вести