Вучић на видео самиту лидера Западног Балкана

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић учествоваће, поред осталих лидера Западног Балкана, на видео самиту који организује вашингтонски Атлантски савет.
aleksandar vucic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Циљ самита је да се лидери региона договоре о одважним, практичним акцијама за унапређење регионалне економске сарадње, како би ти кораци помогли региону да се избори са разорним утицајем вируса ковид-19, уз веће могућности за економски развој.

Како је навео Атлантски савет, споразум ће показати посвећеност лидера да подстичу економски раст остваривањем слободног кретања роба, људи и услуга преко граница региона, а та мера ће покренути и значајан план за привлачење страних инвестиција и убрзање ефикасног коришћења средстава за опоравак од вируса.

Осим Вучића, на самиту ће учествовати председник Северне Македоније Стево Пендеровски, албански премијер Еди Рама, министарка економије Црне Горе Драгица Секулић, председавајући Савета министара БиХ Зоран Тегелтија, премијер привремених косовских институција Авдулах Хоти, као и извршни потпредседник Атлантског савета Дејмон Вилсон.

EUR/RSD 117.5904
Најновије вести