Вучић: Изненађења у новој влади, биће и промена ресора

БЕОГРАД: У новој влади биће изненађења и значајних промена, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић и најавио да ће у новој влади бити кадровских изненађења и да ће главни критеријум за њено формирање бити способност и поштење будућих кадрова.
vucic
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Он је казао да ће бити и значајних промена Закона о влади и министарствима:

"Неће се министарства уподобљавати појединим политичарима, већ потребама грађана Србије", рекао је Вучић.

Упитан да ли има шансе да и за формирање ове владе "извуче адут из рукава", односно особу која ће бити нестраначка личност или личност из ванпарламентарне странке, Вучић је рекао да он не дели људе на страначке и нестраначке.

"Делим људе на способне и неспособне, на поштене и оне који то нису, на вредне и лење. Нема сумње да ће ми то бити главни критеријум", рекао је Вучић.

Предстоји нам тешка јесен и по питању КиМ

Чека нас тешко лето и јесен и по питању Косова и Метохије, јер нико неће да нас мази, нико ништа неће да нуди или поклања, већ да нас притискају да изгубимо, изјавио је данас председник Александар Вучић.

"Зато нам је потребно јединство и уједињеност, да будемо довољно снажни, рационални и да добро разумемо своју позицију у свету, али и да будемо довољно чврсти и да не тражимо како нешто да кажемо против људи који се боре и раде", рекао је Вучић у обраћању јавности.

Он је додао да је једнако важно питање - и привреда, будући да цео свет очекује рецесију и раст незапослености, а уверен је да ће Србија ипак бити боља од других.

Тражићу да ЕУ узме значајнију политичку улогу...

Председник Србије Александар Вучић потврдио је да ће у четвртак у Паризу имати важан састанак са председником Француске Емануелом Макроном.

Казао је да ће од Макрона, који је изузетан геополитичар, тражити да ЕУ заузме значајнију политичку улогу, као и да ће разговарати о билатералним односима.

У петак, како је казао, учествоваће на виртуелном самиту у Паризу, на којем ће учешће узети и немачка канцеларка Ангела Меркел.

„Неће бити лако", констатовао је он.

Вучић је указао да потом иде у Брисел, где ће са председником Савета ЕУ Шарлом Мишелом, шефом европске дипломатије Жозепом Борелом и изаслаником за дијалог Мирославом Лајчаком, као и косовским премијером Авдулахом Хотијем имати припремну вечеру, а у недељу наставак дијалога.

EUR/RSD 117.5720
Најновије вести