Вучић и де Мајо о односима две земље,региону, дијалогу...

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се с министром спољних послова Италије Луиђијем де Мајом, истакави да су односи две земље веома добри, те да Србија има подршку Италије за свој европски пут.
v
Фото: Tanjug (video)

Вучић је нагласио да две земље имају дугу традицију добрих и пријатељских односа, а да је Италија један од најважнијих политичких и економских партнера Србије у Европи и да је већ више година и један од најважнијих економских партнера Србије.

Она је други спољнотрговински партнер Србије и друго извозно тржиште (до краја 2018. било је прво), а четврти увозни партнер, рекао је председник.

Вучић је истакао да Италија спада међу највеће инвеститоре у српску привреду.

Двојица саговорника разговарала су о ситуацији у региону и о застоју у дијалогу Београда и Приштине након увођења такси на српску робу, а Вучић је истакао да је Србија спремна да одмах по укидању такси настави разговоре и дијалог с Приштином изразивши наду да постоји могућност да се дође до компромисног решења проблема.

Италија је пријатељ Србије на европском путу и учинићемо све да убразамо процес прикључења. Западни Балкан јесте кључни фактор проширења ЕУ, истакао је де Мајо и предложио да се настави са добром праксом одржавања заједничких седница двеју влада.

Де Мајо је председнику Вучићу честитао на економским резултатима, нарочито у смањењу незапослености, као и у области нових технологија и укључењу младих у те процесе.

EUR/RSD 117.4966
Најновије вести