Вучић: Аутопут Рума-Шабац биће готов до половине 2023.

ШАБАЦ: Цео аутопут Рума-Шабац требало би да отворимо до половине 2023. године, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић приликом обиласка радова на мосту на Сави код Шапца.
њ
Фото: Tanjug, Z. Žestić, arhiva

Вучић је рекао да је приметан невероватан напредак у односу на пре шест месеци и на пре годину дана када је обилазио радове.

Он је поновио да ће се новим коридором од Шапца до Београда стизати за неких 40 или 45 минута аутопутем.

"Овде градимо потпуно нови ауто-пут да бисмо заобишли села, и сада ће бити неупоредиво брже", рекао је Вучић.

Указао је и да је све већи број странаца који раде, углавном Индијаца, Бангладешанаца и Турака, а у другим пословима и Филипинаца.

Оценио је да је нови аутопут за Срем и Мачву нешто невероватно, "друга димензија".

"Велика ствар за нашу земљу. Много пара, али добро раде Азербејџанци. Платили смо све из буџета и зато сам поносан, то показује снагу Србије. Срце трепери, милина када видите како се гради у нашој земљи све што није рађено годинама", рекао је Вучић, који је овом приликом разговарао са радницима о њиховом статусу и правима.

Раније је најављено да ће аутопут Рума-Шабац бити завршен до октобра 2023. године, а Шабац-Лозница до краја октобра 2024. године.

Нови мост преко Саве код Шапца је најважнији и најзахтевнији објекат на траси будућег аутопута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница.

Нови мост преко Саве код Шапца биће дуг укупно 1,3 километра (са тзв. навозним рампама) и представља једну од три деонице овог пројекта.

Цео пројекат Рума-Шабац-Лозница вредан је 467,5 милиона евра, а укупна дужина аутопута и брзе саобраћајнице је 77 км.

Овај пут важан је не само за овај крај, за близу 600.000 људи у Мачванском и Сремском округу, које директно повезује.

Овај пут је и најкраћа веза између Београда и Новог сада са БиХ и Републиком Српском преко граничног прелаза Бадовинци (Павловића ћуприја) и даље према Бијељини или прелаза Трбушница код Лознице.

На ауто-пут и брзу саобрацајницу Рума-Шабац-Лозница (77 км) надовезаће се Фрушкогорски коридор који повезује Нови Сад и Руму (45,4 км), што ће чинити укупно 122,4 км нове саобраћајнице.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести