Вучевић у понедељак подноси пријаву против Вучића и брата

БЕОГРАД: Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке, Милош Вучевић, поднеће сутра кривичну пријаву против председника Александра Вучића и његовог брата Андреја Вучића због навода о њиховој повезаности са власником имања "Јовањица" на коме је пронађена марихуана.
vucevic
Фото: novisad.rs

Кривичну пријаву поднеће Републичком јавном тужилаштву сутра у 10 часова, саопштила је СНС.

Вучевић је раније данас изјавио да је састављена кривична пријава против председника и његовог брата због случаја "Јовањица" и поручио да ће свима у Србији бити јасно шта је истина у тој афери.

"Суштина ове кривичне пријаве је да више нико нема правног простора да не реагује, да се крене у поступке у које треба да се крене, и да сваком у Србији буде јасно шта је истина око "Јовањице" - да ли је истина да неко из власти помагао и учествовао у томе, да ли има учешћа Александра и Андреја Вучића или су они који су износили те ствари лагали и узнемиравали јавност, и верујем да онда морају да сносе консеквенце за такво понашање", рекао је Вучевић за РТС.

Председник Вучић је јуче најавио да ће Вучевић у понедељак поднети кривичну пријаву против њега и његовог брата због случаја "Јовањица", како би се надлежни органи позабавили тим случајем и да се коначно открије истина, а Вучевић је рекао да ће пријава садржати све наводе "којима смо бомбардовани претходних 20 дана и где је изношен читав низ оптужби на рачун Александра и Андреја Вучића".

Он је додао да ће у пријави бити све изјаве представника опозиционог Савеза за Србију (СзС) и да ће тужилаштво имати акт по којем би требало да делује.

"Када добију кривичну пријаву, не могу да кажу да немају правни моменат да крену у тај процес, да не остане сумња", рекао је Вучевић.

Он је рекао да су у пријави садржани фото-документи, изјаве и линкови, саопштења...

"Сада ћемо то да истерамо до краја, изволите да кренете и проверите чињенице и обавестите јавност шта је тачно", рекао је потпредседник СНС-а.

EUR/RSD 117.5787
Најновије вести