Вучевић: Одлука СНС о изборима у наредне две-три недеље

БЕОГРАД: Српска напредна странка донеће одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора у Србији у наредне две-три недеље на седницама Главног одбора и Председништва странке, каже потпредседник СНС Милош Вучевић и напомиње да ће се СНС по том питању руководити државним, а не страначким интересима. 
milos vucevic
Фото: Dnevnik (Branislav Lučić)

“У наредне две-три недеље биће одржане седнице Главног одбора и Председништва СНС, које ће председник странке заказати у складу са нашим Статутом. На седницама ће се, између осталог, разговарати и о могућим превременим изборима”, рекао је Вучевић за Танјуг. 

Како је навео, кључно питање на тим седницама биће ситуација око Косова и Метохије, узимајући у обзир државне, а не страначке интересе. 

“Када будемо одлучивали о изборима и сагледавали све околности, на првом месту биће државни интерес, посебно имајући у виду развој ситуације око КиМ”, истакао је Вучевић. 

Подсетио је да је прошле године и сам више пута јавно говорио да СНС треба да размишља о томе да се раније изађе на биралишта, а уверен је и да “велика већина у странци размишља у том правцу”. 

“Наравно, морамо да прихватимо и аргументе председника Вучића, који је обазрив када је реч о изборима, јер државни интереси јесу и морају бити изнад страначких. А посебно морамо бити обазриви и стрпљиви око КиМ”, сматра Вучевић. 

Упитан о аргументима за одржавање ванредних избора, Вучевић каже да треба узети у обзир општу ситуацију у земљи, захтеве опозиције, притиске из региона, као и озбиљне притиске око КиМ. 

“Пре свега, треба да видимо да ли влада и СНС имају политички легитимитет”, каже Вучевић, који указује и на разлоге због којих у овом тренутку не би било добро да се одрже превремени избори: 

“Питање је да ли би изборна кампања и изборни процес отежали нашу ситуацију око КиМ и међународне односе, као и унутрашње инвестиционе процесе који су пред нама”, додаје Вучевић. 

EUR/RSD 117.4673
Најновије вести