Вучевић о коментарима опозиције, позивима на државни удар...

БЕОГРАД: Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић коментаришући нападе дела опозиције у вези с прикупљањем потписа СНС каже да разуме да су поједини људи "искомплексирани што СНС и Александар Вучић имају подршку и што су као странка добро организовани".
vucevic
Фото: Tanjug (D. Goll, arhiva)

Вучевић каже да се чланство и симпатизери СНС увек одазову и буду присутни на страначким скуповима и приликом давања подршке листама и кандидатима ове странке.

"Не знам шта би било пристојно и да ли не ваља или да ли ваља када имамо људе који нам дају потписе или када нам нико не би дошао, јер онда би рекли да немамо никога. Онда би вероватно фотографисали и рекли да нема редова и да нас нико не подржава", коментарисао је Вучевић гостујући на РТВ Пинк.

Помињући коментар академика Душана Теодоровића, који је, каже, "окачио слику из Новог Сада, где сам био ја лично, где је била моја породица", он је упитао шта је ту проблематично.

А коментаришући фотографију коју је Теодоровић поделио на Твитеру и на којој је упоредио људе који желе да подрже СНС са нацистима, Вучевић је рекао да се на њој налазе једноставно људи који су дошли да подрже листу СНС-а и да он у тој чињеници не види ништа спорно.

"То је увреда за здрав разум, то је увреда за пристојност, за сваког држављанина ове државе. То је још један доказ колико ти људи, ма какве да имају титуле и папирната академска звања, су исфрустрирани због своје немоћи и отуђености од сопственог народа", оценио је Вучевић

Коментаришући позив на војни удар и мржњу дела опозиције према председнику Србије Вучевић је рекао да је то нажалост постала константа у јавном политичком дискурсу да они који не смеју да изађу на изборе остају на томе да износе оптужбе на Вучића и његову породицу.

"Мој је утисак да се они стиде свог народа, али мислим да се грађани њих стиде због оног што раде и што су радили на штету свих нас", рекао је Вучевић.

Рекао је и да ће СНС водити позитивну кампању усмерену на резултате које је ова власт постигла и на оно што је план за Србију у наредном периоду.

"Наш политички циљ је да добијемо подршку грађана за наставак развојне политике за економско снажење државе, за политичку стабилност", навео је Вучевић и додао да је циљ да 900 евра буде најмања просечна месечна зарада и да пензије дођу до 450 евра. Циљ је, додао је, и да млади виде будућност у Србији.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести