Вучевић: Љотићевца Обрадовића слепо следе тајкуни

НОВИ САД: Потпредседник Српске напредне странке Милош Вучевић оценио је да оно што се дешавало синоћ и данас на улицама Београда ни "највећи непријатељ Србије, у најлепшим сновима није могао да замисли".
vucevic
Фото: Град Нови Сад

"Једно је политички различито мишљење, конкуренција политичких идеја и програма и право је свакога да протестује, али да неко мисли да може да угрожава нечије животе, да физички заузима институције, да неко има право да себи дозволи да уђе у зграду државне телевизије, а данас опколи зграду Председништва Србије, па ја не знам докле то иде", рекао је Вучевић новинарима у просторијама градског одбора СНС-а, испред којег се окупило око 200 грађана и присталица странке, у знак подршке СНС-у због дешавања у Београду.

Он је рекао да је основна порука из Новог Сада да очекује да полиција ради свој посао и да сви они који су учествовали у нередима буду процесуирани, рекавши да се диви полицији која је све време остала мирна и сталожена.

"Да сви буду процесуирани, као што бих и ја био да сам тако нешто урадио. Без обзира да ли је неко члан неке странке, не може то да ради, да насилно руши државни поредак, да насилно вршите смену демократски изабраних органа, јер за то постоје избори. То је катастрофа не само за садашње, већ и за будуће генерације", рекао је Вучевић.

Каже да су сви синоћ видели потврду онога што се прича недељама, а то је да лидер Двер, Бошко Обрадовић, "жели да се пробије као лидер опозиције".

"Бошко Обрадовић је један класичан пример љотићевске профашистичке политике, који покушава са тајкуном Драганом Ђиласом и Вуком Јеремићем, да се пробије као лидер опозиције. Обрадовић је показао како љотићевски треба да се спроводи политика, и наравно тајкуни га слепо прате, да ако љотићевци ураде нешто што се од њих очекује, да онда дође крупан капитал тајкунски да све то исконтролише", рекао је функционер СНС.

Вучевић је поручио грађанима да остану мирни, а да ће држава и полиција да раде свој посао, како то Устав Србије прописује.

Потпредседник СНС је упитао и шта би се десило да се сличан сценарио догодио у некој другој држави у свету.

"Можемо да замислимо да неко у САД опколи Белу кућу или упадне у неку њихову телевизију. Замислите да је нека друга телевизија преносила напад, не дај боже, на Н1, као што је Н1 преносила физички напад на РТС. И видели сте безочне лажи, ова госпођица Јелена, која је регистровала себе као Удружење ''Један од пет милиона'', јуче уживо на Н1 каже да они нису провалили у РТС, него су их пустили новинари. И, онда после пет минута видите снимак како они физички проваљују, разгрћу обезбеђење, просто су их појели, а они причају као да су им у најмању руку рекли - изволите, уђите", каже Вучевић.

Он је навео да скуп око 200 људи испред Градског одбора СНС у Новом Саду није заказан, "већ да су се ти људи спонтано окупили, међусобно су се чули и тако реаговали на дешавања од синоћ и данас".

"Грађани су додатно револтирани јер се све дешава у дану кад обележавамо 15 година од страдања нашег народа на Косову и Метохији, који би требало да прође у највећој тишини, у знак сећања на све оно што су ти људи, као наши сународници, прошли пре 15 година“, каже Вучевић.

Претходно се Вучевић обратио окупљеним присталицама и поручио им да ће, "ако буде требало, и народ реаговати да брани државу".

"Никакве оставка, никаква повлачења. Држава мора да реагује, ако треба реаговаће и народ да брани државу", рекао је Вучевић грађанима, који су се окупили, незадовољни због насилних протеста у Београду, испред Председништва Србије.

Вучевић је рекао да "напредњаци пружају пуну подршку председнику Србије и СНС-а Александру Вучићу", коме је поручио "да издржи".

"Издржи, не плаши се, јер је много више људи на страни пристојне и нормалне Србије", рекао је Вучевић, који је изразио нада да ће "што пре избори, па нека грађани кажу за кога су".

EUR/RSD 117.5804
Најновије вести