Урош Радановић нови председник општине Жабаљ

На седници Скупштине општине Жабаљ конституисана је нова извршна власт коју ће да предводи Урош Радановић.
zabalj 1
Фото: Општина Жабаљ

Након оставке досадашњег председника Општине Жабаљ Чедомира Божића и његовог преласка на функцију покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Скупштина општине Жабаљ јуче су једногласном одлуком свих присутних 19 одборника, изабрани председник општине, заменик председника општине и чланови Општинског већа. За председника општине изабран је досадашњи Божићев заменик Урош Радановић, који је овим избором ушао у први мандат. Изабрани су током седнице положили заклетву, рекавши да ће часно и одговорно обављати своју функцију.

Након положене заклетве новоизабрани председник општине Урош Радановић истакао је да је веома почаствован избором.

– Сведоци смо времена које нам предстоји и изазова који су пред нама и управо из тог разлога од вас захтевам две ствари - рад и одговорност. Радом ћемо превазићи оно што нас очекује у наредном периоду, а одговорност је оно што имамо према грађанима наше општине. Оно што бих још нагласио је да ја као новоизабрани председник  имам знатно лакшу позицију од мог претходника, господина Божића, који ми је оставио стабилне финансије и стабилну локалну самоуправу, која има визију модерне будућности, и на томе сам му веома захвалан. Залагаћу се да општина Жабаљ настави путем просперитета, на ком ће грађани бити на првом месту, а такође наставићемо да радимо на пројекту Стратегије одрживог развоја општине Жабаљ чији је циљ да до 2030. године Општина Жабаљ добије статус еколошке општине – истакао је Радановић.

Општинско веће сада има седам ресора и то су урбанизам и градитељство, локални економски развој и европске интеграције, инвестиције, регионална сарадња и сарадња са фондовима, затим ресор за социјалну и здравствену заштиту, за рурални развој, два ресора за комуналне делатности и ресор за спорт и туризам.

М. Рашић

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести