Столтенберг: Забрињавајући развој ситуације на Западном Балкану

РИГА: Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је да се регион западног Балкана недавно суочио с порастом тензија.
stoltenberg, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Francois Mori)

Западни Балкан је срце Европе. То је важан регион за НАТО и Европску унију. Присуствујемо забрињавајућем развоју ситуације. Брине нас реторика поделе у Босни и Херцеговини, а и даље постоје тензије између Београда и Приштине, оценио је Столтенберг на састанку министара НАТО у летонској Риги.

Он је додао да "реформе стагнирају, а страни актери су повећали свој малигни утицај".

У исто време, не можемо да заборавимо да смо много тога урадили од деведесетих до данас. Окончани смо бруталне ратове, а неке државе у региону су се учланиле у Европску унију и НАТО. НАТО и ЕУ раде заједно за добробит региона, посебно на Косову и у БиХ, навео је Столтенберг.

"Dusebriznici"
01.12.2021 • 22:33
Po prvi put da cujem istinu iz usta NATO fasistickog vodje, da je Balkan u velikoj opasnosti, a narocito je kriticno na Kosmetu i u Bosni i Hercegovini, ali je dodao i to da je to sve zbog stranog uticaja. Naravno da je to "maligni" uticaj Rusije i Kine, a da svoju kamarilu - vojnu i civilnu - ne uracunava u te strance, koji na sve dogadjaje ne samo u pomenutim podrucjima, vec i na celokupnom Balkanu uticu, jer smatraju sebe odomacenim okupatorima, koji mogu, bez icije podrske da mesetare.
"Dusebriznici"
01.12.2021 • 22:43
Znano je svima da su, kroz istoriju, pacenickog naroda u svetu, bili oni, koji se zaklanjaju iza vojne demokratije, glavni protagonisti svih ratova i pogroma u pojedinim drzavama sirom zemaljskog sara, kako u pocetku 19. veka tako i na njegovom kraju, pa se eto, to produzilo i do danasnjih dana. Planovi su im pobrkali napredak Kine i Rusije, kako u ekonomiji tako i na razvoju vojne industrije, pa su morali da uspore, od momenta stvaranja tenzija i na kraju uspenim rasturanjem jedne drzave.
"Dusebriznici"
01.12.2021 • 22:57
Zasto NATO fasisticka alijansa potencira razvoj dogadjaja na Balkanu? Jednostavno , sto su svi svetski ratovi i pocinjali sa ovih prostora, jer nisu dozvoljavali da narodi Balkana odlucuju o svojoj sudbini, vec su o svemu oni odlucivali, kao sto to rade i sada. Uvek su ostavljali, prvenstveno u Srbiji i Bosnii Hercegovini, palidrvce koje mogu u svakom momentu da zapale, zato sto u tome ucestvuju, sada, vec, stasali potomci Hitlrove soldateske, koja je nasla utociete na tlu Prekobarackih drzava.
"Dusebriznici"
01.12.2021 • 23:13
Mi, Srbi, smo narod koji slabo pamti a jos brze zaboravlja, a oni svoja pamcenja u porazima uvek prenose na buduca pokolenja, pa su tako u njima usadili obavezu da se osvete za oba Svetska rata, a prvenstveno Prvi, oslobodiocima Srbima i Rusima, te zaustavljanju prodora ka okupaciji vascelog sveta, koji nikada nece zaboraviti. To je ono sto im neda mira dok ne ostvare svoju zamisao, o totalnom nasem urnisanju. Toga MORAMO biti svesni, ma koliko nas ubedjivali da nam misle "dobro".
EUR/RSD 117.3152
Најновије вести