СНС Врбас: Народна странка обмањује, у водовод су уложени милиони евра

Општински одбор СНС у Врбасу реаговао је на наводе Народне странке о стању у водоснабдевању Врбаса и околних места.
vrbas yt
Фото: Youtube Printscreen

"Коме су поштење, етика и поштовање грађана страни и непознати, мора да се служи лажима. Народна странка наставља с пласирањем измишљотина и лажи о пијаћој води у насељеним местима у Врбасу, у очајничкој нади да ће добити макар један позитиван поен код грађана Врбаса. Али неће! Грађани Врбаса, Равног Села и осталих насељених места у општини, знају да је политика обмане и лажи једони што Народна странка има да им понуди. Врбашани знају да Народна странка представља лош дериват Демократске странке, најгоре политичке организације која је икада постојала у Врбасу. И Србији. Ти исти људи, који данас критикују огромна улагања и огромне, историјске инвестиције које се реализују у сваком делу Врбаса уништили су нашу привреду. Оставили Врбашане без посла. Деценијама су лагала да ће очистити Велики бачки канал. И опљачкали општински буџет и јавна предузећа", саопштили су напредњаци.

Кажу да је управо у време када су бивше и садашње демократе, расуте по разним народним странкама, владале Врбасом, због вишка арсена, вода у Равном Селу, Куцури, Савином Селу и Змајеву забрањена за пиће.

"И шта су урадили да то реше? Ништа! Колико километара нових водоводних цеви су изградили? Нула! Колико нових бунара су избушили? Ниједан? За разлику од њих, од доласка Српске напредне странке на власт обезбеђен је новац и управо се завшрава водовод до Куцуре и Савиног Села. И већ почетком следеће године свих 6.000 становника ће после две деценије добити чисту и здраву воду за пиће. А следеће године почеће радови на изградњи водоводне мреже и прикључивање Равног Села, Змајева, Бачког Доброг поља на градски водовод", каже се у саопштењу.

Додаје се да је од 2014. године до данас извршена је замена 12 бунарских пумпи. Извршена је доградња водоводне мреже у Блоку Саве Ковачевића и Блоку Јожефа Пехана у Врбасу што је резултирало повећањем притиска воде у вишеспратницама. Смањени су губици воде са 42 на 24 одсто. Избушена су два нова и ревитализовано 13 старих бунара. Замењено је 300 вентила у шахтовима, 13 бунарских и 31 канализациона пумпа и чак 15.000 водомера, од којих се више од половине даљински очитава, по чему је врбаски Водовод први у Србији.

"Да је данашња опозиција остала на власти, Врбас би банкротирао, а воду не би имао ниједан његов становник, јер би сва јавна предузећа била потпуно уништена. Грађани знају ко може само Српска напредна странка може да реши њихове вишедеценијске проблеме. Они то знају и зато на изборима у огромном броју гласају за Српску напредну странку. То су потврдили и летос на изборима за Месне заједнице, на којима су апсолутну и убедљиву победи однели кандидати СНС-а. Општинска власт, коју предводи СНС је само ове године уложила више од 1,5 милијарди у инвестиције у комуналну инфраструктуру, градњу домова културе, реконструкцију школа, вртића, градњу дечијих игралишта. Наставићемо да улажемо још више, јер грађани Врбаса то заслужују", наводи се.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести