Само јединствени Срби могу да спрече нови Јасеновац и Олују

БЕОГРАД: Министарки спољних послова БиХ Бисери Турковић није доста што се Срби под претњом робије терају да признају лажни геноцид, мало јој је што за хиљаде покланих Срба у Подрињу нико није одговарао, а сада би Србима да забрани да обележе и место јасеновачког геноцида, поручио је вечерас министар унутрашњих послова Александар Вулин.
vulin
Фото: Tanjug/Z. Žestić, arhiva
''''У Јасеновцу нису страдали само Срби и меморијални комплекс у Доњој Градини чуваће успомену на све жртве, али неће дати да се забораве и убице и народи из којих су дошли“, рекао је Вулин, одговарајући на изјаву Турковић, поводом најаве председника Србије о плану изградње меморијалног центра у Доњој Градини, да је неприхватљиво да се на територији БиХ гради и ради без одлуке и одобрења њених институција и грађана.
''''У Босни и Херцеговини, од Изетбеговића до Турковићке, толико мрзе Србе да ни мртвима не дају ни мир ни саучешће. Нису то дали ни живим мајкама српских жртава, па још мање осећају обавезу према давно умрлим мајкама јасеновачке деце. Александар Вучић је окупио Србе и учинио их јединственим политичким народом, вратио им је право да се сећају и да не допуштају да им било ко понижава ни мртве ни живе. Не прође ниједан дан, а да бесмислена мржња не подсети да само јединствени Срби могу да спрече понављање Јасеновца или Олује“, поручио је министар Вулин, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.
EUR/RSD 117.3179
Најновије вести