Протест опозиције завршен фарбањем улаза у РТС у розе

БЕОГРАД: У Београду је данас одржан још један протест "1 од пет милиона" који је завршен испред РТС-а, где су активисти и представници појединих опозиционих странака окречили у розе улаз у зграду јавног сервиса и запалили бакље.
4
Фото: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ bk

На почетку протеста, међу окупљенима је био председник ДС Зоран Лутовац, а код зграде РТС и други лидери опозиције Драган Ђилас, Вук Јеремић, Небојша Зеленовић и Марко Бастаћ.

Ђилас, Зеленовић и Бастаћ су се прикључили активистима протеста у кречењу улазних врата РТС у розе, на којима су претходно учесници скупа написали "бојкот #1од5милиона" розе бојом и окачили играчку "Пинк Пантера" на којој је писало "РТС".

Претходно се на Платоу испред Филозофског факултета окупљенима обратио студент Мома Ковачевић, који је позвао на бојкот избора што су присутни поздравили узвицима "бојкот, бојкот", а потом и у шетњу до РТС-а.

"Данас довршамо Бујошевићеву реконструкцију РТС-а у ''Пинк''. Идемо да окречимо РТС", поручио је Ковачевић, након чега је почела шетња преко Трга Републике и потом улицама Краља Милана и Кнеза Милоша до зграде РТС-а.

Учесници скупа су током шестње застали код Председништва Србије на Андићевом венцу где су одслушали мелодију из филма "Ратови звезда" одсвирану на виолини и упалили бакљу, као и код Пионирског парка где су пружили подршку ратним ветеранима.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести