Премијерка и њени сарадници нису заражени вирусом

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић и сви чланови њеног кабинета тестирани су на коронавирус, а како преноси "Блиц", заражених у непосредном окружењу премијерке, нема.
ana brnabic, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

Након што је откривено да је дошло до првог случаја заразе корона вирусом у Влади Србије и да је заражен Бранислав Блажић, државни секретар у Министарству заштите животне средине, из предострожности је донета одлука да се цео кабинет тестира.

"Свима су брисеви узети у уторак и среду, сачекали смо резултате у самоизолацији и тек када је стигла потврда да су сви негативни, вратили смо се на посао", каже извор "Блица" из Владе.

Иако Блажић не ради у Немањиној 11, већ је његово Министарство на Новом Београду, савет стручњака био је да се тестирају сви.

"Хтели смо да избегнемо сваки могући ризик и за председницу Владе, за све њене сараднике, али и за људе са којима се они свакодневно састају", каже саговорник листа.

Један од тестираних је и саветник Брнабићеве за медије Младен Башић. Он каже да је свима узет брис и да сусе сви придржавали препорука лекара док нису стигли налази.

"Радили смо од куће, телефоном, сви, укујучујући и председницу Владе. Тек након што су резултати показали да нисмо инфицирани короном, вратили смо се на посао", наводи Башић.

У изолацији до добијања резултата била је и премијерка, која се одмах након добрих вести, појавила на кризном штабу у друштву председника Србије Александра Вучића.

И сви из Министарства заштите животне средине који су били у контакту с Блажићем су послати у изолацију, а сам министар Горан Триван само је телефонски контактирао с Блажићем и свима осталима с којима је државни секретар контактирао лично.

Бранислав Блажић је тренутно хоспитализован на Инфективној клиници у Београду.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести