Потребно српско јединство о важним питањима

БАЊАЛУКА: Председница Републике Српске, Жељка Цвијановић, изјавила је, уочи састанка политичких лидера РС с председником Србије Александром Вучићем у суботу, да је потребно српско јединство о важним политичким питањима.
srbija srpska zastava
Фото: Tanjug (S. Ilić, ilustracija)

Цвијановић сматра да је добро да о политичким и економским питањима разговарају власт и опозиција.

“Оно што очекујем, је у вези са Републиком Српском. А то је да када дођемо на терен крупних питања да не правимо разлику да ли смо позиција, опозиција”, рекла је Цвијановић и додала да, нажалост, она тај ниво јединства није приметила.

Истакла је да је врло препознала једну поруку, Сенада Братића, који је подносећи јуче неопозиву оставку на место потпредседника Републике Српске, рекавши том приликом да не жели “тему која ће обезбедити свесрпско јединство”.

“Свакоме ко чита политику на посебан начин то треба нешто да значи. А зар не би требала да буде порука, с друге стране, баш треба да постоји такво јединство”, запитала је Цвијановић, пренела је РТРС.

Братић је оставку поднео након што је НСРС заказала седницу о његовом опозиву због подршке коју је дао усвајању Програмске декларације СДА БиХ на конгресу те странке одржаном у суботу.

EUR/RSD 117.5953
Најновије вести