Покрајина у Житиште за две године уложила 150 милиона динара

НОВИ САД/ЖИТИШТЕ: Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је општину Житиште, у којој је у протекле две године из покрајинског буџета издвојено 150 милиона динара за пројекте у областима водоснабдевања и заштите вода, саобраћајне инфраструктуре и културе.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

Мировић је обишао Српски Итебеј, насеље у овој општини старо 800 година, у ком је средствима Покрајинске владе реконструисано седам улица.

Данас смо, заједно са локалном самоуправом, утврдили приоритете за наредни период. Много више средстава усмерићемо за мања места, посебно за општине у Банату, а у првом плану ће бити реконструкција путних праваца. Радићемо и на објекту предшколске установе у овом месту, казао је Мировић.

Прошле године, како је подсетио, средствима Покрајинске владе реконструисана је водоводна мрежа у Честерегу, а инвестиција је вредна 101,6 милиона динара.

Фото: vojvodina.gov.rs

Оснажићемо локалне самоуправе да припреме пројектну документацију како бисмо у оквиру великог националног инвестиционог плана „Србија 2025“ могли да конкуришемо за пројекте, рекао је Мировић.

Овом приликом, Мировић је обишао Дом културе у Банатском Карађорђеву, где је извршена санација старог дома, за коју је Покрајинска влада издвојила 21,8 милиона динара.

Фото: vojvodina.gov.rs

Нема насељеног места у општини Житиште у претходне четири године а да Покрајинска влада није имала значајно учешће у решавању комуналних питања. Радићемо све да живот наших грађана буде квалитетнији. Приоритет су нам путна и саобраћајна инфраструктура, казао је председник Општине Житиште Митар Вучуревић.

У посети Житишту били су и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести