Петковић: Најбезочнија лаж Бесника Бисљимија о изјави Вучића

БЕОГРАД: Најновија изјава главног преговарача Приштине Бесника Бисљимија представља најбезочнију лаж коју је Бисљими изговорио, саопштио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković  Foto:Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић Фото:Танјуг/видео

Бисљими, како каже Петковић, наставља да бриљира у својим лажима а изјава да је на састанцима у Бриселу председник Александар Вучић рекао да разуме да мора да призна независност тзв. Косова, али да је потребно да за то припреми терен, не само да је најбезочнија лаж коју је Бисљими изговорио, него је и врхунац његовог лицемерја, којим се све време служи у процесу дијалога.

"Изгледа да у свим својим изјавама, укључујући и ову последњу, Бисљими полази од себе, што је одавно у психологији дефинисано као аутопројекција. Заправо Бисљими је тај који у Бриселу обећава све и свашта, али то је питање које више треба да интересује јавности у Приштини", наводи Петковић.

Према речима директора Канцеларије за КиМ, бесмисленост Бисљимијевих изјава најсликовитије смо видели када се похвалио на Твитеру да је заменик генералног секретара Савета Европе поздравио улазак Приштине у ову институцију, за коју га је лично господин Бјорн Берг демантовао, што довољно говори о кредибилитету онога што Бисљими каже.

"Нема сумње да Бисљими често изјављује оно што би заправо желео да чује, али једина истина коју председник Вучић јасно и недвосмилено понавља јесте да никада неће признати независност тзв. Косова и увек снажно брани позицију Београда и српског народа због чега се делегација Приштине покуњеног носа увек враћа с преговора", рекао је Петковић.

Главном преговарачу приштинске стране је, како каже Петковић, боље да ради на формирању Заједнице српских општина на шта се обавезао у Бриселу пред српском делегацијом , али и пред господином Лајчаком, него што се оваквим гафовима бестидно брука пред домаћом и међународном заједницом.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести