Петковић: Куртијева повређена сујета и рањени его

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас Аљбину Куртију да два пута размисли, када покушава да тренира мишиће над Србима са КиМ и званичним Београдом, јер му то неће донети ништа добро, нити ће решити проблеме са рестрикцијама струје, штрајковима просветних радника, незадовољним грађанима који исказују социјални бунт широм Приштине.
petar petkovic
Фото: Youtube Printscreen

Петковић је у саопштењу навео да је у једном Курти у праву - јак је једино на кршењу споразума и договора, антисрпској реторици, кршењу људских и политичких права Србима, на популизму и демагогији, што су дисциплине са којима, каже, нико нормалан не жели да се мери са њим.

"О каквој то демократији Курти прича када је могуће да силоватељ малолетне девојчице с Косова добије исту казну затвора као младић који је само желео да обележи Видовдан?", упитао је Петковић.

Навео је и да нема сумње да је за последњих 10-ак дана Курти са завишћу могао само да гледа да је Београд био центар иницијативе "Отворени Балкан", да је на хиљаде Срба на северу КиМ поносно и одушевљено дочекало своју премијерку Ану Брнабић, као и детаље величанствене посете турског председника Ердогана Београду, након које је обећана и испорука летелица "бајрактар", а кога је, каже, Курти могао да види само на снимцима и фотографијама.

"Повређена сујета и рањени его морају да нађу свој одушак, зато само нека се Курти храни и храбри својом сликом на друштвеним мрежама и шуњањем по северу Космета, где може да види и одлучност Срба да формирају ЗСО, не дозволе његове једностране и противправне мере и колико воле своју једину државу Србију. Ту му не могу помоћи ни блиндирани Росу џипови и специјалне јединице", навео је Петковић.

Поручио је и да ће Београд, на челу са председником Александром Вучићем, наставити да јача у сваком смислу, да остаје економски лидер у региону упркос свим изазовима и кризама, подстиче регионалну сарадњу у оквиру "Отвореног Балкана" и улаже у српске средине на КиМ, због чега и има неподељену подршку српског народа у покрајини.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести