Петковић: Курти чини све да саботира нормализацију односа

БЕОГРАД: Узалуд Аљбин Курти покушава да Београду постави некакве нове услове и уцене и на мала врата покуша да га натера да призна самозвано Косово, то се никада неће догодити док је Александар Вучић председник Србије, поручио је Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković  Foto:Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић Фото:Танјуг/видео

"Оно што за Београд једино може да буде тема разговора са Куртијем и Приштином јесте враћање пуног поретка УН и надлежности мисије УНМИК на Косову и Метохији, пуног поштовања повеље УН, као и стриктног држања Резолуције 1244 Савета безбедности УН", каже Петковић.

Подсећа да на тим постулатима међународног права једино можемо да разговарамо са Приштином, која очигледно не жели договор заснован на компромисним решењима.

Петковић каже и да Курти чини све да саботира нормализацију односа у тренутку када Београд на челу са председником Александром Вучићем чини надљудске напоре да пронађе решење за актуелну кризу.

"По ко зна који пут је Курти показао да не жели да гради мир, већ жели да га разграђује, да урушава стабилност и сваки покушај нормализације односа. Просто речено, Курти је спреман да уништи све чега се дотакне, посебно када је реч о дијалогу Београда и Приштине", закључио је Петковић.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести