Пастор: Србија спремнија за ЕУ него што преговори показују

БРИСЕЛ/НОВИ САД:  Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор присуствовао је данас у Бриселу отварању 17. по реду Европске недеље градова и региона, на којој су се званицама обратили потпредседница Европског парламента Клара Добрев и председник Комитета региона Карл Хајнц Ламберц.
Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor u Briselu na otvaranju 17. po redu Evropske nedelje gradova i regiona Foto: Skupština Vojvodine
Фото: Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор у Бриселу на отварању 17. по реду Европске недеље градова и региона Фото: Скупштина Војводине

Пастор је, поводом значаја присуства делегације АП Војводине на оваквим манифестацијама, рекао да је резултат тог перманентног учешћа препознавање Војводине као регије и промоција свега што ми видимо као наше вредности и предности, саопштено је из Скупштине АП Војводине..

”Оно што очекујем и оно што представља наше надање сваке године, па тако и ове, јесте то да ће се отворити нове могућности које ће убрзати прикључење Србије Европској унији. Скоро две деценије смо у ишчекивању, а сигуран сам да је Србија данас спремнија за приступање ЕУ него што то процес преговора показује”, истакао је Пастор.

Он је оценио и да чланство у ЕУ представља политичко питање и додао да се нада да ће приликом доношења те политичке одлуке разум да превагне у односу на интересе.

У делегацији АП Војводине у Бриселу борави и помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, председник Привредне коморе Бошко Вучуревић и директорица Фонда Европски послови Видосава Ендерић.

Европска недеља градова и регија одржава се у Бриселу од 7. до 10. октобра и представља један од највећих догађаја у европској престоници, Ове године очекује се око шест хиљада учесника који ће имати прилики да посете више од 300 званичних догађаја.

У склопу ове манифестације, вечерас ће у Мисији Републике Србије при ЕУ бити представљени потенцијали АП Војводине уз присуство представника великог броја европских регија и градова.

EUR/RSD 117.5880
Најновије вести