Поновљено гласање на гласачком месту у Бачкој Тополи

СТАРА МОРАВИЦА: На четири бирачка места у Трстенику и на по једном у Нишу, Чачку, Пожаревцу, Бачкој Тополи и Петровцу на Млави грађани поново гласају на референдуму о изменама Устава у области правосуђа.
izbori
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

На гласачком месту број 43, у згради ОШ "Стари Ковач Ђула", у Старој Моравици, у општина Бачка Топола, за 659 регистрованих бирача поновљено је гласање.
 

На гласању 16. јануара, према незваничним информацијама, на овом гласачком месту Гласачки одбор није испоштовао процедуру, што је био основ за доношење решења којим ће се гласање поновити. Утврђене су грубе, неотклоњиве рачунске грешке, на гласачким листићима два лица са правима гласа, која су се определила да своју грађанску дужност обаве у кућним условима.

На једној потврди о изборном праву грешка је уочена јер је није потписало лице са правом гласа него његов брачни друг, што није валидно по процедури, док је друга грешка била та што иста потврда није ни потписана од стране лица уписаног у бирачки списак, те се тај гласачки листић третирао као неважећи, а по правилима он као такав спада у неупотребљене.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести