Опозиција: Грађани не дају да нишки аеродром узме држава 

НИШ: Представници девет странака и покрета српске опозиције тврде да постоји отпор грађана да се нишки аеродром, како кажу, поклони држави и позвали актуелну власт да одустане од те намере. 
niski aerodrom
Фото: Tanjug (video)

На конференцији за новинаре одржаној на платоу испред нишког аеродрома, председница Градског одбора Нове странке Марија Благојевић изјавила је да једино удруженим снагама Нишлије могу да се надају да им аеородром неће узети.

Првенствено смо се удружили због аеородрома, али је у Нишу и пуно других проблема. У граду савршено не фунцкионише ни једна установа. Српска напредна странка успела је да створи проблеме и тамо где их није било, казала је Благојевић.

Председник Градског одбора Демократске странке и одборник у градском парламенту Миодраг Станковић рекао је да још није стигао позив за састанак шефова одборничких група, нити најаве за одржавање седнице Скупштине града на којој ће се одлучивати о аеродрому.

Очигледно је да немају већину и да им треба времена да накарадну одлуку о аеродрому прогурају, истакао је Станковић.

Председник Градског одбора „Доста је било“ Марко Стојановић рекао је да је тај покрет доставио Скупштини града Ниша предлог да се на дневном реду седнице на којој ће се одлучивати о судбини нишког аеродрома, нађе и предлог за расписивање референдума о аеродрому.

Стојановић је казао да у случају да владајућа већина не прихвати предлог тог покрета постоји опција да се референдум, како је рекао, издејствује прикупљањем 25.000 потписа грађана Ниша.

Референдум може да буде организован и накнадно, након што Скупштина града Ниша донесе одлуку, подвукао је Стојановић, пренео је локални портал Нишке вести.

Конференцији су присуствовали представници  Демократске странке, Покрета Доста је било, Покрета Двери , Народне странке, Покрета слободних грађана Србије, Левице Србије, Покрета за преокрет, Социјалдемократске странке и Нишке иницијативе.

EUR/RSD 118.0300
Најновије вести