ОДЛУЧЕНО: Пензионери од уторка у 18.00 до 1 по поноћи, пијаце почињу с радом

БЕОГРАД: Грађани старији од 65 година моћи ће од сутра да излазе у шетњу уторком, петком и недељом у трајању од пола сата, једна је од нових мера које је на данашњој седници усвојила Владе Србије, у складу са епидемиолошком ситуацијом и мишљењем струке.
penzioneri stari
Фото: pixabay.com

Пензионери ће пола сата за шетњу моћи да искористе у периоду од 18 часова до 1 сат иза поноћи, највише шест стотина метара од места становања.

Зелене пијаце од сутра су поново отворене, уз обавезну примену свих мера заштите против ширења корона вируса.

Од сутра је такође дозвољен рад послодавцима из области пружања услуга, попут аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача као и послодавцима из области трговине на мало - књижаре, трговци моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, гражевинским материјалом…

Влада такође позива послодавце у области грађевинарства (високоградња и нискоградња) да наставе рад у пуном капацитету радом од сутра, 21. априла.

Сви послодавци су у обавези да радницима обезбеде заштитна средства (маске, рукавице и дезинфекциона средства), а рад се мора обављати уз поштовање социјалне дистанце.

Послодавци су дужни да израде посебан план мера рада током ванредног стања, док су запослени у обавези да то поштују.

Они који и даље нису у могућности да наставе са радом су објекти чији рад подразумева окупљање великог броја људи, попут радњи различитих делатности које се налазе у тржним центрима.

Такође, рад и даље није дозвољен у делатностима које подразумевају близак физички контакт, тако да фризерски салони, салони за негу лепоте, теретане и фитнес центри и даље остају затворени.

Влада је одобрила и донацију од пет хиљада тестова Републици Српској у циљу спречавања ширења вируса КОВИД-19.

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести