На РТК забрањено емитовање предизборног спота СЛ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Радио-телевизија Косова (РТК) је забранила емитовање предизборног спота Српске листе, с образложењем да реченица: "Када Србија зове, ја дајем свој глас", не може да буде емитована на тој телевизији, саопштила је Српска листа (СЛ).
srpska lista
Фото: Tanjug (printskrin/youtube)

Од наше странке је затражено да избришемо тај део наше предизборне поруке или да реченицу заменимо са ''када Косово зове''. Образложење које смо добили од шефа изборног тима РТК Лорика Арифаја садржи сасвим паушално позивање на закон, али не и тумачење које смо изборно правило или закон прекршили својом предизборном поруком, наводи се у саопштењу СЛ и додаје:

Српска листа је, као што јој и име каже, политичка организација која окупјја Србе на Косову и Метохији, лојалне својој држави Србији. На изборе 6. октобра излазимо уз подршку наше државе Србије, а да те подршке није било на изборе не бисмо ни излазили.

У саопштењу се истиче да самопроглашено Косово, као ентитет који не признаје већи део човечанства и који није пуноправна чланица међународне заједнице, будући да није чланица Уједињених нација, не може да позива Србе на било шта, па ни на изборе, јер "српски народ на Косову и Метохији не даје ни пет пара за позиве из Приштине".

Срби на Косову и Метохији, који готово једнодушно подржавају Српску листу и политику Београда према Косову и Метохији, кроз читаву предизборну кампању били су изложени разноврсним притисцима Приштине и појединих екстремистичких албанских политичких група, и ово данас је врхунац безобразлука и шовинистичке мржње према свему српском, подсећа се у саопштењу СЛ.

Српска листа, када њени представници буду седели у приштинском парламенту, неће заступати интересе самопроглашеног Косова, већ интересе српског народа и наше државе Србије. Ми, дакле, нећемо прекрајати свој предизборни спот, а одбијање РТК да га емитује схватамо као напад на политичка права српског народа на КиМ и слободу говора, о чему ћемо известити и најширу међународну јавност, поручују из СЛ.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести