Могућа обнова споменика Јосифу Руњанину

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић и његов заменик др Небојша Кузмановић, разговарали су са

директором Хрватског културног центра (ХКЦ) у Новом Саду Драганом Драженом Илићем, саопштено је из Бироа за информисање Покрајинске владе.

Том приликом је констатовано да на пољима која повезују два народа постоји широк простор за сарадњу и да је то пут за побољшање положаја не само припадника српске националне мањине у Хрватској и хрватске националне мањине у Србији, него и односа двеју земаља.

Када је о конкретним иницијативама реч, једна од њих је обнова споменика аутору хрватске државне химне Јосифу Руњанину, који је сахрањен на новосадском Успенском гробљу. Уз то, отворена је и могућност да Покрајински секретаријат подржи и издавачку делатност Хрватског културног центра.

Тај Центар, иначе, постоји од 1996. године, а Покрајински секретаријат ће му пружити подршку и у проналажењу простора у којем би могао да прошири своје активности, наводи се у саопштењу.

А. С.

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести