Мировић: Задовољан сам предложеним буџетом за 2020. годину

„Задовољан сам предложеним буџетом за наредну годину у износу од 77,3 милијарде динара, што је 19,5 милијарди више од онога што смо наследили од Пајтићеве Владе.
igor mirovic, Tanjug/Jaroslav Pap
Фото: Танјуг/Јарослав Пап

Тај податак говори о снази привреде АП Војодине. Незапосленост у Војводини је на рекордно ниском нивоу и износи око 8 посто, а затекли смо стопу незапослености од 14,6 одсто. Са предложеним буџетом наставићемо да реализујемо све пројекте и инвестиције из наше политике коју водимо три и по године“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић уочи данашњег заседања Скупштине Војводине.

Нове велике инвестиције које планирамо у 2020. години биће изградња објекта Каменица 3 са пет-центром и аутоматизација система противградне заштите у сва три радарска центра. Приоритет је завршетак започетих пројеката и припрема пројектне документације за нови инвестициони циклус, навео је Мировић.

Председник је рекао да се Покрајинска влада према сваком динару грађана Војводине у протекле три и по године понашала веома одговорно. Сви пројекти планирани од 2016. до ове године реализовани су, а неке инвестиције су у току.

„Имаћемо пуно посла и у наредној години у локалним самоуправама. Предвидели смо знатна средства за финансирање пројектне документције за пречистаче отпадних вода и за изградњу фабрика пијаће воде. Први смо у Србији започели процедуру у овој области и имамо потписане уговоре за изградњу пречистача у Бачкој Тополи, Малом Иђошу и Српској Црњи“, рекао је Мировић и подсетио на то да је Влада Републике Србије определила први износ од 150 милиона динара за изградњу пречистача у Темерину.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести