Мировић у Руми, реконструисане улице свечано отворене за саобраћај

РУМА: Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је две реконструисане улице у центру Руме, које су данас свечано отворене за саобраћај.
с
Фото: Покрајинска влада

Мировић се, заједно са председником општине Рума Слађаном Манчићем, уверио у квалитет асфалтираних улица 15. мај и 15. август, које се налазе у ужем центру града.

Уприличен је пригодан културно уметнички програм, а у оквиру догађаја, Мировић се провозао фијакером кроз реконструисане румске улице.

Поред ове две улице, раније је исти посао извршен на централној румској саобраћајници, на задовољство грађана, као и у индустријској зони.

"Изузетно је задовољство данас бити пред вама. Завршили смо велики посао, а са Управом за капитална улагања смо реализовали не само овај, већ и друге пројекте. Ове улице су жиле куцавице поред централне и веома су оптерећене саобраћајем. Сви радови су били комплексни, од електро мреже, преко водоводне и свих осталих комуналних послова. Апсолутно смо изменили комплетну слику када је у питању путна инфраструктура нашег града", рекао је председник Општине Рума, Слађан Манчић.
 

Велику помоћ Румљани су имали од стране покрајинске владе, који су значајна средства определили за ове послове - 120 милиона динара уложила је општина, а покрајина 200 милиона динара. Радови су започети пре око годину дана.

"Велику захвалност дугујемо извођачима радова, који су неколико недеља пре рока све завршили. Лепо је видети сву путну инфраструктуру коју смо заједно унапредили, а то је пут ка новим инвестицијама и радним местима", истакао је Мировић пред окупљеним грађанима.

Осврнуо се, између осталог, на велики пројекат Фрушкогорског коридора, наглашавајући бољу повезаност и напредак.

 

EUR/RSD 117.4618
Најновије вести