Мировић са амбасадорком Израела 

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са амбасадорком Израела у Србији Алоном Фишер Кам, са којом је разговарао о јачању и интезивирању сарадње између Републике Србије, АП Војводине и Израела.
Igor Mirović sastao se danas sa ambasadorkom Izraela u Srbiji Alonom Fišer Kam  Foto: Pokrajinska Vlada
Фото: Tanjug

У разговору је оцењено да су добри историјски односи две земље потврда пријатељства два народа, не само у прошлости већ и у садашњости и у будућности, а Мировић је истакао да ће Покрајинска влада подржати све активности како би се заштитило културно и историјско наслеђе Израела у Србији, саопштила је Покрајинска влада.

Наводи се да су саговорници оценили да су израелски привредници присутни у АП Војводини, али да постоји знатно већи потенцијал за привредно пословну сарадњу."АП Војводина је отворена за све видове сарадње, за привлачење страних инвестиција и подршку инвеститорима кроз субвенције", истакао је Мировић.

Саговорници су се сагласили да је привредно технолошка сарадња кључни фактор сарадње две земље, али и да постоји простор за јачање сарадње и у другим областима, посебно културне сарадње и размене културног садржаја две земље, пољопривреде, водопривреде и обновљивих извора енергије, као и у областима које су од заједничког интереса.

Председник Покрајинске владе и амбасадорка Израела оценили су да постоји простор за јачање туристичке промоције покрајине Војводине у Изрелу, с обзиром да је у прошлој години Србију посетило 42.000 туриста из Израела, закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести